Poezijos pavasario paukštė atplasnos į pajūrį

  • Teksto dydis:

Gegužės 17–31 dienomis įvairiuose Lietuvos mietuose ir miesteliuose vyksta kasmetė tarptautinė poezijos šventė „Poezijos pavasaris“. Jau 51-ąjį kartą rengiamame poezijos festivalyje savo kūrybą skaito Lietuvos ir užsienio poetai, dalyvauja aktoriai, muzikantai, dailininkai. Be abejonės, kaip ir kasmet, Poezijos pavasario šventė neaplenks ir uostamiesčio.

Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininko Juozo Šikšnelio žodžiais, pirmą kartą poezijos paukštė sparną krustelėjo vakar, kai grupė Klaipėdos poetų vyko į Kauną, kur dalyvavo dviejuose Poezijos pavasario renginiuose ir skaitė savo kūrybą.  Gegužės 25 d. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos mažajame kiemelyje poezijos paukštė pragys visu balsu, nes čia į tradicinę popietę „Eilės liejasi laisvai“ rinksis visi, kurie myli, kurie rašo, kurie skaito ir kurie klauso poezijos. Gegužės 26 d. rašytoja Nijolė Kepenienė bibliotekoje suburs mažuosius poezijos kūrėjus bei skaitovus. Gegužės 27 d. Skulptūrų parke vyks tradicinis renginys „Išėjusiems“, kurį globoja literatūrologė Sondra Simanaitienė. Gegužės 28 d. Poezijos pavasario paukštė vėl grįš į I.Simonaitytės bibliotekos mažąjį kiemelį, kur varžysis haiku kūrėjai. Veiks haiku dirbtuvės, bus paskelbti respublikinio haiku konkurso „Valtys kopose“ nugalėtojai. Haiku kurti ir skaityti galės visi norintieji. Gegužės 29 d. ten pat Poezijos pavasario svečiai – poetė iš Baltarusijos Sabina Brilo bei poetai iš Kaliningrado B.Bartfeldas, L.Bondaris ir S.Michailovas skaitys savo kūrybą.

Baigiamasis Poezijos pavasario renginys vyks gegužės 30 d. mažajame bibliotekos kiemelyje. O prieš tai, prie J.Karoso gatvės 20-ojo namo bus atidengta atminimo lenta poetui Pauliui Dreviniui (1919–1990), kuris ten ilgai gyveno.

Visa tai vyks kaip suplanuota, jei gamta bus maloninga ir leis pasidžiaugti poezija atvirose erdvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių