Prabangiame kruize klaipėdietis nėrė į šokių maratoną

15 aukštų laineris su prašmatniais baseinais, barais ir klubais, apie 3500 keleivių ir maždaug 1500 aptarnaujančio personalo. Tokius įspūdingus skaičius vardijo neseniai iš kruizo JAV sugrįžęs klaipėdietis zumbos instruktorius Dovydas Veiverys.

Susitiko su zumbos "tėvu"

Ne, tai nebuvo įprasta jūrinė kelionė – tokia, kokias, kaip teigiama, dažniausiai linkę rinktis komfortiškų sąlygų ir aukštos klasės aptarnavimo pageidaujantys pasiturintys senjorai.

Kaip pasakojo Dovydas, šiame teminiame zumbos kruize tūkstančiai žmonių keletą dienų iš eilės nuo ryto iki išnaktų šėlo uždegančios muzikos ritmu.

"Kartą per metus zumbos gerbėjai, treneriai kviečiami į tokį penkių dienų kruizą, kurio metu vyksta gausybė treniruočių – per dieną jų pasiūloma iki 30. Tad jei tik turi noro ir jėgų, gali šokti nuo pat ryto iki vakaro", – šypsojosi pašnekovas, pats per dieną neretai suspėdavęs sudalyvauti net septyniose ar aštuoniose treniruotėse.

Savo meistriškumą užsiėmimuose demonstravo profesionaliausi zumbos treneriai iš JAV, Brazilijos, Australijos, Japonijos bei kitų šalių. Kruizo metu klaipėdiečiui antrą kartą teko susitikti ir su zumbos pradininku Beto Perezu.

Galima ir pasiklysti

Tarp visų beveik pusketvirto tūkstančio laivo keleivių, Dovydo spėjimu, šįsyk jis buvo vienintelis lietuvis.

"Pernai dalyvavo nemažai kolegų iš Latvijos, iš kurių išgirdau daug gerų atsiliepimų apie šį zumbos kruizą, tad nusprendžiau jame sudalyvauti ir pats. Šiemet iš Lietuvos vykau vienas, bet kad būtų pigiau, viena kajute dalijomės su trimis pažįstamais treneriais iš Airijos", – pasakojo pašnekovas.

Visas kruizas, įskaitant ir vykusias treniruotes, maitinimą, kitas atrakcijas laive, klaipėdiečiui atsiėjo apie 800 eurų.

"Laivas – milžiniškas, baseinai, džiakuzi, SPA, sporto, parodų, konferencijų salės, keli klubai, kuriuose skamba skirtingo stiliaus muzika, barai, restoranai, parduotuvės. Iš pradžių tuose plotuose baisu pasiklysti, tačiau trečią ketvirtą dieną jau pradedi priprasti prie tų mastų", – prisiminęs šypsojosi Dovydas.

Nuotykių – į krantą

Kruizo dalyviai buvo pamaloninti populiarių atlikėjų Shaggy ir Wyclefo Jeano pasirodymų, taip pat kas vakarą laive būdavo rengiami teminiai vakarėliai, kurių dvasia turėjo atsispindėti ir keleivių aprangoje.

"Kažkokių specialių drabužių nesivežiau, užteko ir keleto detalių. Žinoma, buvo tokių vietinių, kurie prisitempė po kelis lagaminus ir keitė rūbus vieną po kito – visko buvo galima prisižiūrėti, – kvatojo pašnekovas. – Tačiau iš esmės žmonės rengėsi laisvai ir patogiai, net į restoraną ateidavo vilkėdami ryškiaspalviais zumbos marškinėliais."

Majamyje startavusio ir finišavusio zumbos kruizo dalyviai taip pat turėjo galimybę trumpam stabtelėti Bahamuose bei Meksikoje.

"Išlipę į krantą, rinkomės vietines ekskursijas, kad galėtume pamatyti tokias vietas, kurių paprastai turistai nemato. Ypatingą įspūdį paliko Bahamai. Pirmiausia – nuostabaus grožio paplūdimiai. Lankėmės vietos turgeliuose, išvydome ir labai prabangių rajonų, ir lūšnynų. Tačiau net ir tie žmonės, kurie gyvena vargingai, ten atrodo laimingi ir atsipalaidavę", – dėstė keliautojas.

Ir pramogos, ir darbas

Nors tai buvo teminis kruizas, anot Dovydo, pabendravus su kai kuriais dalyviais paaiškėjo, kad jie iki tol nė nebuvo "ragavę" zumbos.

"Tiesiog žmonės nusprendė linksmai praleisti laiką, prasiblaškyti. O apskritai susirinko nerealiai linksma ir marga kompanija žmonių, su kuriais galėjai akimirksniu rasti bendrų temų", – patyrė Dovydas.

Vis dėlto ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų gerai žinomas zumbos instruktorius pripažino, jog šis renginys jam pirmiausia buvo savotiška darbo komandiruotė – galimybė pasisemti šviežių idėjų, išmokti kažko nauja.

"Ryškiausios dabartinės tendencijos, mano pastebėjimu, jog grįžtama prie paprastesnės choreografijos, kad net pirmą kartą į treniruotę atėjusiam žmogui nereikėtų sukti galvos dėl judesių, žingsnelių, kad jis galėtų atsipalaiduoti ir mėgautis šokiu. Žinoma, kiekvienas treneris – skirtingas, iš kiekvieno gali pasisemti kažką naujo. Asmeniškai man labiausia buvo įdomu, kaip jie komunikuoja su publika, kaip jie išlaiko su ja ryšį", – pripažino Dovydas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pe

Pe portretas
di kas

viskas aisku

viskas aisku portretas
is snukeliu matosi ,kukarieku suvaziavimas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Klaipėdoje liepsnos tango aistros
    Klaipėdoje liepsnos tango aistros

    Po savaitės Klaipėdoje galėsime išvysti vieną garsiausių šių dienų Argentinos tango šokėjų ir jo suburtą grupę. Pasaulio tango čempionu pripažintas šokėjas Marcos Ayala kitą penktadienį kaitins žiūrovų kraują ant...

  • Spektaklyje „Atžalynas“ – vertybių priminimas
    Spektaklyje „Atžalynas“ – vertybių priminimas

    Gegužės 3 d. 18 val. Žvejų rūmuose Klaipėdos žiūrovų lauks režisieriaus Jono Vaitkaus spektaklis „Atžalynas“, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT) pastatytas prieš daugiau nei dešimt metų. ...

    1
  • Pagerbti ryškiausi metų kultūros ir meno šviesuliai bei jaunieji talentai
    Pagerbti ryškiausi metų kultūros ir meno šviesuliai bei jaunieji talentai

    Kultūros dienos išvakarėse Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. ...

  • „Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei
    „Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei

    Šeštadienio vakarą Klaipėdos dramos teatre prieš prasidedant Dmitry Krymov spektakliui „Fragmentas“, aštuntąjį kartą vyko tradicija tapusi „Mūzos“ apdovanojimo įteikimo ceremonija. Apdovanojimą &scaro...

    3
  • Pažintis su švyturiais – ir ekskursijoje
    Pažintis su švyturiais – ir ekskursijoje

    Klaipėdai šiemet minint Švyturių metus, uostamiestyje šiandien vyksta įvairūs renginiai. Vienas jų – ekskursija po Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus erdves, kuriose jau dešimtys klaipėdiečių turėjo galimybę susi...

  • Kare – laikantis Dievo įsakymo?
    Kare – laikantis Dievo įsakymo?

    Bėgant tretiems karo Ukrainoje metams, Lenkijos menininkai susivienijo ir sukūrė parodą „Penktasis Dievo įsakymas“. Joje dėmesys skiriamas ne tik karo žiaurumams išryškinti, bet ir priminti, ką reiškia Dekalogo įsakyma...

  • Klaipėdoje – populiariųjų „Žemaitukų“ koncertas su gyvo garso grupe
    Klaipėdoje – populiariųjų „Žemaitukų“ koncertas su gyvo garso grupe

    Viena populiariausių šių dienų tradicinės lietuviškos pop muzikos grupių „Žemaitukai“ kviečia į savo geriausių ir naujausių dainų koncertą Klaipėdoje. ...

  • Sakurų parke – koncerto repeticija
    Sakurų parke – koncerto repeticija

    Antradienio vakarą daugybė klaipėdiečių skubėjo į Sakurų parką. Šioje erdvėje pirmą kartą nuo jos atvėrimo žmonėms suskambo giesmės – čia vyko Žvejų rūmų mišraus choro „Cantare“ koncerto repeticija. ...

    2
  • Dailininkas kuria istorijas ir paveikslus
    Dailininkas kuria istorijas ir paveikslus

    Rytoj Baroti galerijoje bus atidaryta kelių knygų autoriaus, humanitarinių mokslų daktaro Vido Poškaus tapybos ir piešinių paroda. Dailininko darbus inspiravo įvairiausi tekstai. Kartais prasilenkiantys su tikrove, neretai paremti realiais ...

  • Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras ir pianistas D. Golovanovas pristato  „Džiazo miestą“
    Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras ir pianistas D. Golovanovas pristato „Džiazo miestą“

    Balandžio 17 d., Klaipėdos koncertų salėje, festivalio „Klaipėdos muzikos pavasaris“ metu, Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras ir džiazo pianistas Dmitrijus Golovanovas pristatys intriguojančią muzikinę programą, kurioje susipins d...

    1
Daugiau straipsnių