Premjeras užtikrino: Klaipėdos muzikiniam teatrui keltis į Palangą nereikės

Į Jūros šventės renginius atvykęs premjeras Algirdas Butkevičius pirmiausia apžiūrėjo uostamiesčio kultūros objektus – baigiamą rekonstruoti dramos teatrą, tvarkomą piliavietę ir šiuo metu prasčiausios būklės esantį muzikinį teatrą. Šio teatro kolektyvą premjeras galutinai patikino – kraustytis į Palangą nereikės, modernizuojamas bus dabartinis teatro pastatas.

Klaipėdos muzikinis teatras per metus parodo apie pusantro šimto spektaklių ir koncertų. Tačiau visa tai vyksta apverktinos būklės ne teatrui, o kultūros namams statytame pastate. Diskusijos, ar statyti naują pastatą, ar rekonstruoti esamą, truko taip pat ne vienerius metus. Siūlyta, kad Klaipėdos muzikinį teatrą galbūt vertėtų iškelti į naujai pastatytą Palangos koncertų salę. Teatre apsilankęs premjeras kolektyvui garantavo, kad to tikrai nebus.

„Yra galimybė modernizuoti šitą objektą, gaunant finansavimą iš [europinės] Energetikos taupymo programos. Europos Komisija, kaip žinote, šiemet priėmė sprendimą, kad kultūros objektams galima skirti tik 5 mln. eurų, tai maksimalią sumą bus galima skirti ir šitam objektui“, – sakė A. Butkevičius.

Lėšų, pasak premjero, galima tikėtis ir iš Valstybės investicijų programos bei savivaldybės biudžeto.

„Didžiausios mūsų teatro problemos yra scena ir orkestro duobė. Elektros instaliacija, visi vamzdynai – šildymo, vandentiekio – irgi mums trukdo normaliai gyventi, bet, aišku, dėl šitų problemų mūsų veikla nesustojo“, – teigė Klaipėdos muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

Skaičiuojama, kad teatrui modernizuoti prireiks mažiausiai 90 mln. litų. Į premjerą naujame pastate teatras tikisi pakviesti 2019 metų pabaigoje arba 2020 metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ewq

ewq portretas
I Palanga keltis nereiks, keltis reiks i Priekule. :D

Tokios

Tokios portretas
net kalbos negalėjo būti.Gėda kad dėl to darbuotojai, visuomenė dar turėjo kovoti..

Tokios

Tokios portretas
net kalbos negalėjo būti.Gėda kad dėl to darbuotojai, visuomenė dar turėjo kovoti..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių