Prie jūros - tarptautinė neįgaliųjų stovykla

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 9 dieną Monciškėse iškilmingai atidaroma pirmoji tarptautinė neįgaliųjų stovykla "Rotary Handicamp Lithuania 2013". Oficialioje stovyklos atidarymo šventėje visus atvykusius poilsiautojus sveikins Vilniaus Tarptautinio Rotary klubo prezidentas Kornelis Spaans, Klaipėdos ir Palangos miestų merai Vytautas Grubliauskas ir Šarūnas Vaitkus, tuo pačiu išreikšdami pagarbą tiek projekto organizatoriams, tiek šį projektą parėmusiems Rotary užsienio klubams.

Pagrindinis tikslas organizuojant neįgaliųjų stovyklą - atkreipti visuomenės dėmesį ir supažindinti žmones su Rotary veikla, atspindinčia esminę organizacijos idėją, padėti tam, kam labiausiai to reikia.

Pirmą kartą surengtoje tarptautinėje stovykloje dalyvauja 25 neįgalieji iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos. Viena iš stovyklos organizatorių Rasa Jonušienė teigia, jog tarptautinė neįgaliųjų stovykla Monciškėse - tai unikali galimybė žmonėms su negalia, lydimiems savo draugo ar antrosios pusės, pailsėti puikiame Lietuvos pajūryje, pakeliauti, susidraugauti su kitų kultūrų ir tautybių žmonėmis.

Visą savaitę stovyklautojai praleis specialiai paraplegikams pritaikytoje aplinkoje esančioje vos 50 metrų nuo Baltijos jūros. Stovyklos direktorė Raimonda Čejauskienė, Klaipėdos Aditė Rotary klubo narė, pristatė programą, kurioje bus organizuojamas lauko teniso turnyras, ekskursijos į Palangą, Klaipėdą bei Nidą, muzikos vakarai, plaukimas baidarėmis Minija, skrydis oro balionais, kas privers nusišypsoti kiekvieną, o neišdildomi įspūdžiai neįgaliųjų gyvenimą padarys spalvingesniu. Tai, pasak rotarietės Raimondos ir kitų Klaipėdos ROTARY klubų programos organizatorių, yra pats geriausias atpildas už visą triūsą įdėtą besiruošiant stovyklai. Taip pat ji teigia, jog nuotaikinga ir naujų potyrių kupina veikla apgaubs dalyvius teigiamomis emocijomis ir paįvairins kasdienybę užmezgant naujas pažintis su skirtingų tautybių žmonėmis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių