Prozą ir skaitė, ir kūrė

Visą savaitę vykęs renginių ciklas "Proza skaitoma rudenį" vakar baigėsi laureatų apdovanojimais. Ilgametė tradicija rengti prozos skaitymus ir šiemet priviliojo gausybę žmonių.

Visą savaitę vykęs renginių ciklas "Proza skaitoma rudenį" vakar baigėsi laureatų apdovanojimais. Ilgametė tradicija rengti prozos skaitymus ir šiemet priviliojo gausybę žmonių.

Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis teigė, jog visą savaitę vykusiuose renginiuose buvo galima išgirsti gražių tekstų bei pasisemti puikios nuotaikos.

Finaliniame renginyje buvo surengtas trumpųjų prozos kūrinių konkursas. Jame sulaukta 20 dalyvių, kurie pateikė 24 tekstus. "Šis konkursas yra atviras visiems rašytojams – tiek pradedantiems, tiek jau pažengusiems. Jauniausia konkursantė – dvylikametė moksleivė, kuri jau antrus metus pateikia tikrai neblogų tekstų", – įvertino J.Šikšnelis.

Konkursui pateikti kūriniai buvo skelbiami Klaipėdos rašytojų tinklaraštyje, kuriame skaitytojai galėjo balsuoti ir išrinkti labiausiai patikusį tekstą.

Renginyje apdovanoti nugalėtojai, kuriuos išrinko ne tik internautai, bet ir ekspertų komisija.

Laureatams buvo įteiktos dvi tradicinės premijos – Vieno banknoto ir Europremija. Apdovanojimų dienos rytą, pasak J.Šikšnelio, buvo įkurta dar viena premija – Vieno banknoto skatinamoji premija.

Vieno banknoto premiją pelnė Rita Latvėnaitė-Kairienė, Europremiją – Mindaugas Urbonas, o Vieno banknoto skatinamąją premiją – Liepa Vozgirdaitė.
Specialūs "Proza skaitoma rudenį" renginiai vyko visą savaitę uostamiestyje ir Klaipėdos regione.

Bibliotekoje surengtos teksto dirbtuvės su rašytoja Nijole Kepeniene. Muzikai neabejingi klaipėdiečiai sykiu su rašytoju Vytautu Čepu ir džiazo pianistu Sauliumi Šiaučiuliumi galėjo pasimėgauti muzikinėmis improvizacijomis prozos tekstais, pasiklausyti Nacionalinės premijos laureato Rolando Rastausko skaitymo performanso, o moksleiviai turėjo galimybę lankyti prozos pamokas Klaipėdos mokyklose.

Šio renginių ciklo sumanytojas buvo prieš dvejus metus netikėtai miręs klaipėdietis rašytojas Rimantas Černiauskas. "Anksčiau šie skaitymai vadinosi kitaip, tačiau ir pakeitus pavadinimą jų esmė išliko ta pati", – sakė J.Šikšnelis.

Anot organizatoriaus, šie skaitymai yra įdomūs tuo, kad nėra ribojamas žanras: "Galima skaityti bet kokią prozą – esė, novelę, apsakymą".


Šiame straipsnyje: prozaSkaitymasknygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių