„X faktoriuje“ išgarsėjusios reperės ambicija – pasaulinis pripažinimas

Klaipėdiečių duetas "Golden Age" akimirksniu išgarsėjo po pasirodymo televizijos projekte "X faktorius". Stebėtinu talentu repuoti atlikėja Evelina Meidutė pribloškė net muzikos profesionalus. Ir sustoti nežada. Charizmatiška raudonplaukė neslėpė, kad būti scenoje ji svajojo nuo mažumės – dabar belieka sužavėti pasaulį.

Troško ne pinigų

– Vos prieš savaitę buvote arti pergalės, tik per plauką nesusišlavėte 15 tūkst. eurų. Kokiomis nuotaikomis gyvenate pasibaigus projektui?

– Dabar nuotaika gera. Akimirką, kai sužinojau, jog likome antros, buvo liūdna, apėmė šioks toks nusivylimas. Bet labai laikinas. Jei atvirai, troškau to saldaus pergalės jausmo. Kai virpėdama stovėjau ant scenos, pinigai nerūpėjo. Net pamiršau, kad apskritai galime laimėti 15 tūkst. eurų. Tiesiog nebuvau nusiteikusi antrai vietai, galvojau tik apie pirmąją. Buvo ir ašarų. Bet praėjo kelios dienos, viską gerai apsvarsčiau ir supratau, kad padarėme labai daug. Antra vieta – irgi laimėjimas. Su Gabriele (Gabrielė Urbonaitė – I.L.) pasakėme sau, jog būdamos projekto superfinale jau esame nugalėtojos. Mums tai gera reklama ir proga išgarsėti, džiaugiamės, jog aplink save subūrėme didelę klausytojų auditoriją.

– Ar jau spėjote pasišildyti populiarumo spinduliuose, gerbėjai atpažįsta gatvėje?

– Išties pajutau, ką reiškia populiarumas. Labiausiai įstrigo momentai po "X faktoriaus" filmavimų, kai žiūrovai iš salės mus apspisdavo, prašydavo kartu nusifotografuoti. Keistas ir sykiu labai malonus jausmas. Esame atpažįstamos ir mieste, parduotuvėje. Kartais girdžiu, kai žmonės už nugaros šnabždasi: "Žiūrėk, čia "Golden Age".

Jei atvirai, troškau to saldaus pergalės jausmo. Kai virpėdama stovėjau ant scenos, pinigai nerūpėjo.

– Gal sulaukėte muzikos vadybininkų pasiūlymų kartu dirbti?

– "X faktoriuje" pasirodėme jau turėdamos savo prodiuserį. Muzikinį duetą pavadinimu "Golden Age" subūrė klaipėdietis Genadijus Narbut, muzikos pasaulyje labiau žinomas kaip DVJ GEXX. Neieškome kitų vadybininkų. Genadijus puikiai atlieka savo darbą, yra tikras idėjų generatorius, labai daug prisidėjo prie mūsų pasiekimų ir populiarumo. Esame jam už tai dėkingos.

– Ar būtent jam tekdavo užduotis atrinkti muzikinį repertuarą?

– Aukso vidurio ieškojome visa komanda – aš, Gabrielė, Genadijus. Jis palaikė mus, stebėjo laidas, visada buvo šalia. Netgi paskutinę projekto savaitę prieš finalą, kai intensyviai repetavome Vilniuje. Ne išimtis ir koncertai, į kuriuos Genadijus vyksta kartu.

– Tiesa, kad sulaukusios "X faktoriaus" prodiuserių kvietimo dalyvauti atrankoje dvejojote, ar verta. Tąkart Gabrielė užsiminė, kad tokie muzikiniai šou kertasi su jos nuostatomis.

– Nesu tikra, ką Gabrielė turėjo galvoje. Galbūt tai, kad prieš mums sukuriant grupę ji atstovavo visai kitam muzikos stiliui. Gabrielė yra plataus profilio dainininkė, atlieka džiazą, country muziką. Aš nebuvau tikra, ar noriu dalyvauti tokiame televizijos šou apskritai, ar mums to reikia. Bet pasiryžome šiai avantiūrai ir tikrai nesigailime. Tiesiog norėjosi, kad žmonės mus pamatytų – dabar "Golden Age" koncertinės programos darbotvarkė užpildyta iki vasaros.

Reperė grojo akordeonu

– Kada pradėjote dainuoti?

– Būdama 10–12 metų lankiau Klaipėdos J.Kačinsko muzikos mokyklą. Grojau akordeonu, paskui pianinu. Tik vėliau pradėjau dainuoti. Bet visą laiką jaučiau, jog dainavimas nėra mano stiprioji pusė. Mokslus muzikos mokykloje nutraukiau, užtat baigiau dailės mokyklą. "Esu prie meno", labai mėgstu tapyti, lipdyti, taip atsipalaiduoju. O repas į mano gyvenimą atėjo paauglystėje, kai būdama šešiolikos panorau išmokti vieną kūrinį. Buvo įdomu, ar sugebėsiu. Visai neblogai sekėsi, užsidegiau. Tuo metu jau pažinojau Genadijų, jis įvertino mano naują pomėgį, pagyrė. Ir štai vieną dieną bendrame vakarėlyje susitikome su Gabriele. Jau tada Genadijaus galvoje kirbėjo mintis mus "sulipdyti", nors pačios to ir nežinojome.

– Tai įvyko maždaug prieš metus, kai sulaukėte didelio internautų dėmesio, išplatinusios vaizdo klipą. Jame – automobilyje repuojančios merginos, kurioms kompaniją palaiko tamsiaodis vaikinas.

– Vieną vakarą tiesiog linksmai leidome laiką, dainavome. Pamanėme, kodėl gi nepamėginus nusifilmuoti? Į mašinos galą įsisodinome LCC tarptautinio universiteto studentą ir uždainavome. Vėliau paviešinome vaizdo įrašą. Nuo to vakaro mūsų veikla greitai rutuliojosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vofka

Vofka portretas
Jums finale montvydas pakišo kiaulę. Butumėt laimėjusios!

Anonimas

Anonimas portretas
Pir ko tas garbanotas žmogus nuotraukoje:) kas per asmuo?

Ar

Ar portretas
pačios, po vieną kartą, pasirašėt komentarus? Niekam jūs čia neįdomios.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių