Rotariečiai buvo dosnūs delfinariumui

Klaipėdoje sekmadienį baigėsi Rotariada – Rotary klubų sporto žaidynės. Renginyje dalyvavę rotariečiai dosniai aukojo delfinų terapijos centrui. Aukciono metu labiausiai varžytasi dėl pasiplaukiojimo su šiais gyvūnais.

Į uostamiestį vykusią keturioliktąją Rotariadą atvyko per tūkstantį Rotary klubų narių ir jų šeimos narių. Pirmą kartą Klaipėdoje vykusiame renginyje lėšos buvo renkamos delfinų terapijos centrui.

Rotariados organizacinio komiteto pirmininkas Arūnas Burkšas pasakojo, kad galutinė suma, kiek renginio metu buvo surinkta lėšų, dar nėra aiški. Galutiniai duomenys bus suvesti trečiadienį. Dabar suskaičiuota, kiek lėšų surinkta aukciono ir loterijos metu.

A.Burkšas pasakojo, kad aukciono metu surinkta per 2,2 tūkst. eurų. Šio renginio metu buvo pardavinėjami žmonių su negalia sukurti darbai, delfinų nutapyti paveikslai, pasiplaukiojimas su šiais gyvūnais. Aukcioną vedė Arūnas Valinskas.

Labiausiai aukcione dalyvavę rotariečiai varžėsi dėl pasiplaukiojimo su delfinais ir jų nutapytų paveikslų. Pastarieji buvo piešiami renginio metu. Paveikslus tapė delfinės Gabija ir Glorija.

Už pasiplaukiojimus su delfinais rotariečiai pasiūlė didžiausią sumą – 600 eurų. Vienas delfinų nutapytas paveikslas buvo parduotas už 290 eurų.

Iš loterijos buvo surinkta apie 2 tūkst. eurų.

Tačiau A.Burkšas pabrėžė, kad ši suma nėra galutinė. Prie paramos delfinų terapijos centrui prisidės ir viešbučiai, kuriuose gyveno rotariečiai, restoranas, kuriame jie valgė.

„Rotariadoje dalyvavo daug svečių iš kitų miestų. Jie apsistojo viešbučiuose. Su pastaraisiais mes sudarėme sutartį, kad jie prisidės prie paramos delfinariumui. Perves tam tikrą procentą lėšų nuo sumos, kurią išleido viešbučiuose apsigyveną Rotary klubo nariai. Tokia pati sutartis pasirašyta ir su maistą tiekusi restoranu. Tad suma dar išaugs“, – tvirtino pirmininkas.

Rotariados metu lėšos delfinariumui buvo dar keliais būdais. Sekmadienį Rotary klubų nariai dalyvavo ekskursijoje po Klaipėdos bažnyčias. 30 proc. nuo jai išleistų pinigų taip pat skirta definariumui.

„Šventė tikrai praėjo puikiai. Džiaugėmės, kad nepasitvirtino orų prognozės. Lietaus sulaukėme tik vakare. Smagu, kad pabuvome kartu, pabendravome ir galėjome prisidėti prie delfinų terapijos centro gyvavimo“, – tvirtino A.Burkšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai jau tikrai.

tai jau tikrai.  portretas
visiški vargetos. 4,2 tūkstančio eurų iš 1000 svečių? Nors po 10 eurų bųtų sumtę. Sarmata, eina peklon. Tarytum skurdžių nepriimdavo, o čia..

vrotaris

vrotaris portretas
Kas čia per "ubagėlių" susirinkimas??? Normalūs 2 vyrai tiek sumestų penktadienio vakarėliui! Kažko aš nesuprantu, kas čia 'ant lietuvos" darosi-kiekvienas varguolis gali vadintis "ROTARY"???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių