S. Žaltausko tapybos paroda „Amarilis“ – su meile ir viltimi

  • Teksto dydis:

Naujojoje Klaipėdos galerijoje, skambant muzikai, ketvirtadienį lankytojams duris atvėrė nauja klaipėdiečio tapytojo Simo Žaltausko paveikslų paroda „Amarilis“.

Kovo 8-ąją vykusiame parodos pristatyme dailininkas S.Žaltauskas žiūrovų akivaizdoje tapė amarilio žiedą, šį meninį veiksmą lydėjo Antonio Vivaldi muzika, atliekama violončelininkės Vilijos Velčkienės (Vilnius).

„Paroda „Amarilis“ gėlės vardu pavadinta neatsitiktinai – šis žodis skamba tarsi itališkasis amore, reiškiantis meilę. Manau, kad Kovo 8-osios proga meilės ir žiedų nebūna per daug. Šie žiedai skirti jums – su meile ir viltimi, kad mūsų širdyse degtų noras gyventi ir mylėti“, – prieš vernisažą teigė S.Žaltauskas.

Parodos ekspozicijoje – didelio formato (150 x 150 cm) drobės, kuriose – sąmoningai padidinti amarilių žiedai. Paveiksluose nuosekliai atskleidžiama gėlės egzistencija, pabrėžiamas trapumas, žydėjimo kelias: virsmas iš gėlės svogūnėlio į lapus ir stiebą, iš stiebo – į pumpurą, iš pumpuro – į žiedą, o žiedo su septyniomis piestelėmis metafizika apeliuoja į septynis gamtos stebuklus.

Susirinkusieji į vernisažą galėjo atrasti kiekvienas savo stebuklą, visiems stebint kaip, skambant muzikos garsams, gimsta meno kūrinys.

S.Žaltauskas (gim. 1980 m. Klaipėdoje) Vilniaus dailės akademijoje (VDA) 2007 m. įgijo tapybos magistro laipsnį. 2004 m. dalyvavo „Erasmus“ mainų programoje Castilla La Mancha universiteto Vizualiųjų menų fakultete (Kuenka, Ispanija). Nuo 2008 m. – Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) narys, nuo 2011 m. – VDA Klaipėdos fakulteto dėstytojas, nuo 2017 m. – LDS Klaipėdos skyriaus tapytojų sekcijos pirmininkas. Aktyviai dalyvauja parodose: surengė 13 personalinių ekspozicijų, tarp jų – parodos Stokholme, Londone, Kardife, dalyvavo 29-iose bendrose parodose. Už kūrybą menininkas yra pelnęs įvairių stipendijų, premijų, apdovanojimų Lietuvoje ir užsienyje. 2012 m. už lietuvių koloristinės tapybos tradicijos tęstinumą ir plėtrą jam įteiktas Antano Gudaičio garbės diplomas. Be to, šis menininkas yra išleidęs ne vieną eilėraščių rinkinį.

S.Žaltausko paveikslų parodą „Amarilis“ Naujojoje Klaipėdos galerijoje (Herkaus Manto g. 22) galima apžiūrėti iki balandžio 4 d.


Šiame straipsnyje: paroda Amarilisparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ugniažolė.

Ugniažolė. portretas
Buvau. Patiko. Norėtųsi daugiau nuotraukų iš renginio.

AK

AK portretas
Verta dėmesio tapyba.

Oi kaip ryšku

Oi kaip ryšku portretas
Ir gražu.Būtinai aplankysiu.Geriausi linkėjimai autoriui
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių