Sausio 13-osios proga bažnyčią užliejo galinga J. Brahmso muzika

  • Teksto dydis:

Po vakarinių mišių Klaipėdos Marijos taikos karalienės bažnyčioje vyko ypatingas, Sausio 13-ajai atminti skirtas koncertas.

Susirinkusiems skambėjo vienu iš pasaulinės muzikos perlų laikomas kompozitoriaus J. Brahmso kūrinys „Vokiškasis requiem“. Sudėtingą, giliai paliečiantį kūrinį atliko Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestras, choras ir viešintis Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“.

Gana retai Lietuvoje atliekamas įspūdingo skambesio kūrinys pirmą kartą Klaipėdoje buvo atliekamas bažnyčios erdvėje. "Tai yra labai sudėtingas kūrinys, reikalaujantis didelių pastangų ir gebėjimų, ne kiekvienas kolektyvas gali leisti sau jį turėti repertuare, - akcentavo muzikinio teatro dirigentas Tomas Ambrozaitis, - „Vokiškasis requiem“ tai pat yra ir labai gražus, gilus kūrinys, jame daug filosofinių momentų. Išskirčiau ir tai, kad J. Brahmsas parašė savo kūrinį ne liturginiu tekstu, kaip kad W. Mozartas, G. Verdi ar kiti, jis naudojosi senuoju testamentu“.

Anot dirigento, sėkmę J. Brahmsui atnešęs kūrinys pasirinktas neatsitiktinai.

"Jei pasidairysime plačiau, pamatysime, kad visoje Lietuvoje Sausio 13-oji minima panašaus žanro kūriniais. Ta data kiekvienam lietuviui patriotui yra kupina įvairių emocionalių išgyvenimų. Džiaugiuosi, kad Klaipėdoje turime gabų orkestrą, chorą ir galime šią datą paminėti atlikdami vieną iš pasaulinių muzikos perlų", - sakė T.Ambrozaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalyvavusi

Dalyvavusi portretas
ANONIMUI Tai yra rimtosios muzikos zanras, butu tikra parodija matyti issisiepusiu atlikeju veidus. Ir kas moka vokieciu kalba, tas supranta apie ka yra dainuojama. .....O kiekvieno buitiniai rupesciai, mokesciai, pinigu stoka, pareigos... cia jau visai kita tema, ir su sia nuostabia muzika neturi nieko bendro.......

Tik

Tik portretas
gaila, kad Šv. Jono bažnyčia iki šiol neatstatyta

pritarimas

pritarimas portretas
Kodėl dirigentas pats visą laiką dainuoja? Tokio dainuojančio dirigento-simfonisto dar neteko matyti? O anonimui pritariu. Žmonės atrodo labai vargingi ir nelaimingi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių