Savaitgalį klaipėdiečiai pasinėrė į kūrybą

Rankdarbiams ir kūrybai neabejingi klaipėdiečiai savaitgalį plušėjo odinių apyrankių gamybos dirbtuvėlėse. Gyventojai turėjo galimybę savo rankomis pasigaminti originalias apyrankes su baltų ženklais ir ornamentais.

Šeštadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje klaipėdiečiai pasinėrė į kelias valandas trukusį kūrybos procesą.

Menininkė Jūratė Mierkienė supažindino su natūralios odos apyrankių gamybos ir dekoravimu baltų ženklais technika.

Į dirbtuvėles atvykti buvo kviečiami visi norintys gyventojai.

Dalyviai mokėsi kirpti apyrankes iš odos, kurias vėliau margino dažais.

"Technika nėra labai sudėtinga. Reikia tik noro. Čiumpi į rankas teptuką ir pieši. Ornamentų idėjų galima pasisemti iš knygų. Dalyviai taip pat kūrė ir savo sugalvotus ornamentus, ženklus", – pasakojo menininkė.

Anot kūrybinėse dirbtuvėse plušėjusių klaipėdiečių, gaminant apyrankes pavyko pasisemti naudingų žinių ir trumpam pasprukti nuo rutinos.

"Tai skatina saviraišką, kūrybingumą, puikus laiko praleidimo būdas. Esu labai dėkinga idėjos autorei, kadangi turėjome galimybę patirti puikių emocijų", – tikino klaipėdietė Birutė.

Kai kurie dirbtuvių dalyviai teigė norėję išbandyti savo jėgas.

"Po daugelio metų norėjau prisiminti kūrybą išbandyti savo jėgas, pažaisti. Šis metodas padėjo atsipalaiduoti, šauniai praleisti laiką", – įspūdžiais dalijosi Edita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių