Savaitgalį Klaipėdoje siautės gatvės cirko artistai

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Klaipėdoje, jau 54 kartą, įvyks „Jūros šventė“. Vienu jos atributų bus gatvės cirko festivalis „Stebuklų šalis“. Jam Šiaurės rage, netoli Senosios perkėlos, jau įrengtos dvi scenos, du amfiteatrai žiūrovams ir atskira poilsio-maitinimo zona. Festivalio organizatoriai sako, kad ten visų dalyvių pasirodymai bendrai truks net 22 valandas.

„Vyksta paskutiniai paruošiamieji darbai. Beveik visi festivalio artistai jau atvažiavę. Dalis jų repetuoja, dalis konstruoja didžiulius įrenginius, kurie bus naudojami akrobatinių pasirodymų metu. Mieste jau galima sutikti geltonai apsirengusius savanorius, kurie su visais mielai dalinasi informacija apie cirko šventę“, – sakė vienas iš  „Stebuklų šalies“ organizatorių Vaidas Kvedaras.

Renginio metu žiūrovai turės galimybę pamatyti net 45 pasirodymus. Kai kurių metu jų laukia netikėtumai – staigmenas ruošia žaismingosios „DaDivas“, „Gianno“ ir „Nanini & Pino“ šeima iš Vokietijos.

Be viso to, šeštadienį festivalio žiūrovus dar stebins ir jaunieji cirko talentai, o sekmadienį susirinkusiesiems koncertuos nuotaikingieji „Tele-bim-bam“. „Stebuklų šalies“ uždarymą karūnuos jungtinis dviejų cirko trupių pasirodymas.

Gatvės arba šiuolaikinis cirkas jungia tradicinio cirko elementus ir klasikinio teatro vaidybą, kai pasirinkta istorija pasakojama ne tik žongliruojant ar grojant, bet ir taikant kitokią tradiciniam cirkui būdingą techniką. Bene didžiausias gatvės cirko išskirtinumas – betarpiškas bendravimas su publika ir gebėjimas įtraukti skirtingas jos amžiaus grupes.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių