Bilietai į „Eurovizijos“ atrankos finalą – tik kasose

Pirmoji dalis bilietų į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą, vyksiantį Kovo 11-ąją uostamiesčio arenoje, ištirpo per devynias minutes. Bandę jų įsigyti ne internetu, o kasose liko nieko nepešę ir liejo savo apmaudą.

Bilietai dingo akimirksniu

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas pirmą kartą vyks ne Vilniuje. Kovo 11-ąją dalyviai dėl kelialapio į Kijevą varžysis „Švyturio arenoje“.

Šis renginys savivaldybės dovana miestiečiams Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga. Bilietas į jį simboliškai kainavo tris eurus.

Prekyba bilietais į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą startavo trečiadienį 11 val. Dauguma žmonių juos bandė įsigyti internetu, tačiau kai kurie nesėkmingai.

Bilietą į renginį norėjęs nusipirkti klaipėdietis pasakojo, kad 11 val. atsidarė platintojo svetainę. Bilietų dar buvo, tačiau įrašas apie renginį dingo.

Pasak vyro, po 9 min. renginys vėl tapo matomas internetinėje svetainėje, bet bilietų nebebuvo.

Dar viena klaipėdietė guodėsi, kad jai nepavyko nusipirkti bilietų, nes strigo sistema. Reikėjo nemažai palaukti, kol pateko į svetainę, rubriką, kur įsigyti bilietus.

„Nežinau, ar mano kompiuteris per senas, ar internetas prastas. Gal sistema strigo, nes labai daug žmonių vienu metu ja naudojosi“, – svarstė moteris.

Bilietus internetu nusipirkę klaipėdiečiai pasakojo, kad laisvos vietos tirpo akyse.

„Reikėjo greitai rinktis. Nebuvo laiko galvoti, kuri vieta geresnė. Matai, kad vieta laisva, o ši staiga dingsta. Visos eilės buvo užpildytos akimirksniu“, – pasakojo klaipėdiečiai.

Eilėje stovėjo veltui

Dar labiau nepasisekė miestiečiams, kurie bilietus bandė įsigyti kasose. Prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ prie jos ilgiausia eilė buvo jau 10.30 val. Panašu, kad laukė apie šimtą žmonių.

Tarp jų daugiausia buvo vyresnio amžiaus žmonės. Senjorai tvirtino, kad nori praskaidrinti savo kasdienybę ir pamatyti, kaip išrenkama, kas atstovaus Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse.

Tačiau bent iš pradžių visiems laukusiems teko nusivilti. Nė vienam iš jų nepavyko nusipirkti bilieto į renginį.

„Darbuotoja iš pradžių paaiškino, kad užlūžo sistema. Dėl to negalėjo pardavinėti bilietų. Vėliau jų paprasčiausiai neliko“, – įspūdžiais dalijosi vienas klaipėdietis.

Pasak vyro, eilėje buvo ir jaunų žmonių. Tuo metu, kai darbuotoja pasakė, kad užstrigo sistema, jie bandė bilietus nusipirkti ir internetu, bet ir nesėkmingai.

Bilietų į renginį negavę žmonės piktinosi, įtūžį išliejo ant kasos darbuotojų.

Tačiau dalis klaipėdiečių neskubėjo skirstytis. Jie laukė toliau. Po pietų eilės buvo susidariusios ne tik prie kasos prekybos ir pramogų centre „Akropolis“, bet ir „Švyturio arenos“.

Kai kuriems laukimas pasiteisino ir juos aplankė sėkmė. Vis atsirasdavo po kelis bilietus įrenginį. Taip nutiko, nes, matyt, dalis žmonių nespėjo sumokėti ar nesumokėjo už rezervuotus bilietus ir šie automatiškai grįžo atgal į prekybą.

Dalies klaipėdiečių nuomone, bilietus į tokius renginius reikėtų pardavinėti ne internetu, o tik kasose. Tada juos galėtų nusipirkti daugiau vyresnio amžiaus žmonių.

„Kaip dabar pensininkams dabar įsigyti bilietus? Kol lauki eilėje prie kasos, jie išgraibstomi internetu. Be to, kad ir senjorai moka naudotis kompiuteriu, nesugeba taip mikliai maigyti klaviatūros mygtukų. Tokie bilietai turėtų būti parduodami tik kasose“, – pabrėžė vyras.

Kaito įstaigos telefonai

Trečiadienį buvo parduota pirmoji dalis – 2,5 tūkst. bilietų į Kovo 11-ajai skirtą renginį – nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą.

Paklaustas Žvejų rūmų, kurie buvo tarpininkas tarp savivaldybės ir bilietų platintojų, direktorius Alvydas Lenkauskas, kaip sekėsi atlaikyti antplūdį, atsakė: „Iki 11 val. Žvejų rūmų direktorius buvo nešiojamas ant rankų, o po 5 min. tapo pačiu blogiausiu žmogumi“.

Įstaigos telefonai taip pat kaito nuo savo nuomonę, pastebėjimus norinčių išsakyti žmonių.

„Buvo daug skambučių, nors esame tik tarpininkai bilietų platinime, o ne organizuojame renginį ar parduodame bilietus. Išmokau juokauti. Pagal balso tembrą žinojau, kokį anekdotą pasakoti“, – šmaikštavo direktorius.

Vadovas tvirtino, kad nieko keista, kad bilietai buvo išgraibstyti labai greitai. Buvo parduodama tik pusė jų. A.Lenkauskas atkreipė dėmesį, kad „Eurovizija“ rūpi ne tik klaipėdiečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Kaip dabar pensininkams dabar įsigyti bilietus?

as

as portretas
Tikrai nusipirko internetu greitai, bet be korupcijos, zinant kaip juos greitai isperka kai kaina simboline. Esu uz tai, kad puse bilietu internetu, puse kasose. Suprantu, pasipiktinima kas nebegavo bilietu. As taip pat esu i ankstesnius renginius negavus bilietu, tad zinau. Manau apgalvos bilietu pardavejai, sklandesnius pardavimus. Kaltinti korupcija nepatarciau, tikrai isigyjau iprastai internetu, strigo, nebuvo garantijos kad gausim, bet si karta pasiseke.

Virginijus

Virginijus portretas
Nebūk naivus,Tomai,ar pamiršai,kad miestą valdo klanas?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

  • Klaipėdoje liepsnos tango aistros
    Klaipėdoje liepsnos tango aistros

    Po savaitės Klaipėdoje galėsime išvysti vieną garsiausių šių dienų Argentinos tango šokėjų ir jo suburtą grupę. Pasaulio tango čempionu pripažintas šokėjas Marcos Ayala kitą penktadienį kaitins žiūrovų kraują ant...

  • Spektaklyje „Atžalynas“ – vertybių priminimas
    Spektaklyje „Atžalynas“ – vertybių priminimas

    Gegužės 3 d. 18 val. Žvejų rūmuose Klaipėdos žiūrovų lauks režisieriaus Jono Vaitkaus spektaklis „Atžalynas“, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT) pastatytas prieš daugiau nei dešimt metų. ...

    1
  • Pagerbti ryškiausi metų kultūros ir meno šviesuliai bei jaunieji talentai
    Pagerbti ryškiausi metų kultūros ir meno šviesuliai bei jaunieji talentai

    Kultūros dienos išvakarėse Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. ...

  • „Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei
    „Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei

    Šeštadienio vakarą Klaipėdos dramos teatre prieš prasidedant Dmitry Krymov spektakliui „Fragmentas“, aštuntąjį kartą vyko tradicija tapusi „Mūzos“ apdovanojimo įteikimo ceremonija. Apdovanojimą &scaro...

    3
  • Pažintis su švyturiais – ir ekskursijoje
    Pažintis su švyturiais – ir ekskursijoje

    Klaipėdai šiemet minint Švyturių metus, uostamiestyje šiandien vyksta įvairūs renginiai. Vienas jų – ekskursija po Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus erdves, kuriose jau dešimtys klaipėdiečių turėjo galimybę susi...

  • Kare – laikantis Dievo įsakymo?
    Kare – laikantis Dievo įsakymo?

    Bėgant tretiems karo Ukrainoje metams, Lenkijos menininkai susivienijo ir sukūrė parodą „Penktasis Dievo įsakymas“. Joje dėmesys skiriamas ne tik karo žiaurumams išryškinti, bet ir priminti, ką reiškia Dekalogo įsakyma...

  • Klaipėdoje – populiariųjų „Žemaitukų“ koncertas su gyvo garso grupe
    Klaipėdoje – populiariųjų „Žemaitukų“ koncertas su gyvo garso grupe

    Viena populiariausių šių dienų tradicinės lietuviškos pop muzikos grupių „Žemaitukai“ kviečia į savo geriausių ir naujausių dainų koncertą Klaipėdoje. ...

  • Sakurų parke – koncerto repeticija
    Sakurų parke – koncerto repeticija

    Antradienio vakarą daugybė klaipėdiečių skubėjo į Sakurų parką. Šioje erdvėje pirmą kartą nuo jos atvėrimo žmonėms suskambo giesmės – čia vyko Žvejų rūmų mišraus choro „Cantare“ koncerto repeticija. ...

    2
  • Dailininkas kuria istorijas ir paveikslus
    Dailininkas kuria istorijas ir paveikslus

    Rytoj Baroti galerijoje bus atidaryta kelių knygų autoriaus, humanitarinių mokslų daktaro Vido Poškaus tapybos ir piešinių paroda. Dailininko darbus inspiravo įvairiausi tekstai. Kartais prasilenkiantys su tikrove, neretai paremti realiais ...

  • Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras ir pianistas D. Golovanovas pristato  „Džiazo miestą“
    Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras ir pianistas D. Golovanovas pristato „Džiazo miestą“

    Balandžio 17 d., Klaipėdos koncertų salėje, festivalio „Klaipėdos muzikos pavasaris“ metu, Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras ir džiazo pianistas Dmitrijus Golovanovas pristatys intriguojančią muzikinę programą, kurioje susipins d...

    1
Daugiau straipsnių