Senjorams – galimybė dalyvauti tarptautiniame šokio ir violončelių muzikos projekte

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio gyventojų laukia ypatingas reginys Senajame turguje, kurį Tarptautiniam Klaipėdos violončelės festivaliui ruošia Šeiko šokio teatras, 40 senjorų ir 10 violončelininkų.

Nuo vasario senjorai kiekvieną penktadienį, 12.30 val. kviečiami rinktis į nemokamus judesio ir šokio užsiėmimus, kuriuose vadovaujami choreografės, judesio terapijos praktikės Dovilės Binkauskaitės, kurs šokio  ir judesio „kalbą“ ir dramaturgiją būsimam spektakliui. Netradicinėse turgaus erdvėse, gyvai grojant violončelėms, spektaklis pasakos istorijas, išgyvenimus, kviesdamas senatvę pastebėti, tyrinėti ir atrasti  jos grožį.

Projekto organizatoriai tikina, jog populiariojoje kultūroje, kur žmogaus vertė dažnai matuojama jo išvaizda ir jaunyste, senas kūnas tarsi praranda vertę ir išstumiamas į visuomenės paraštes. „Stereotipų, baimių apie senatvę yra daug ir jie užgožia nuostabius dalykus, kuriuos ji talpina. Šokis ir muzika – galingos priemonės tam parodyti. Senas kūnas scenoje kuria išskirtinį judėjimą, galingą koncentraciją ir energetiką, kurią ir norime atskleisti šiame spektaklyje.“ – sako spektaklio idėjos autorė, choreografė Agnija Šeiko.

Judesio užsiėmimų metu, vadovaujami choreografės, judesio terapijos praktikės Dovilės Binkauskaitės, dalyviai atliks kūrybines judesio užduotis, improvizuos ir taip ruošis finaliniam pasirodymui gegužės mėnesį. Kiekviena judėjimo užduotis – tai kvietimas judėti, įsiklausant į savo kūną, galimybes, atkreipiant dėmesį į skirtingas kūno dalis. Paskutiniame etape prie repeticijų prisijungs muzikantai.

„Kūnas talpina savyje gyvenimo istoriją. Klausydamiesi kūno ir leisdami jam judėti, mes dalinamės savimi, dovanojame gyvenimo istoriją. Kiekvieno žmogaus judėjimas yra nepakartojamas, todėl kviečiame dalyvauti visus norinčius, jokio specialaus pasiruošimo nereikia.“ – ragina spektaklio choreografė, judesio terapijos praktikė Dovilė Binkauskaitė.

Šeiko šokio teatras nuo 2014 metų organizuoja veiklą, buriančią miesto bendruomenę: kūrybiniai – edukaciniai užsiėmimai žmonėms su negalia, kūrybinės šokio dirbtuvės vaikams, moksleiviams, šeimoms, spektakliai – ekskursijos „Keliaujančios bažnyčios. Klaipėda tranzit Memel“, „Šachas Prūsijai. Luizė Mėmelyje“, kuriuose su profesionalais šoka ir šokio mėgėjai bei teatro šokio studijos mokiniai. Vasarį startuos dar viena nauja iniciatyva – žmonių su negalia teatro trupė, prie kurio galės prisijungti suaugę žmonės su įvairiomis negaliomis. Trupės lankymas bus nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

super :)

super :)  portretas
džiaugiuosi matydama , kokios šaunios ...gyvenkite ir džiaukitės :)))

To nereikėtų tyčiotis

To nereikėtų tyčiotis portretas
Manau ,kad ne amžius ,ne išvaizda ir ne kelnės ar kiti faktoriai svarbu. Svarbiausia džiaugsmas ir noras dalyvauti .

Nereiketu tyciotis

Nereiketu tyciotis portretas
Atsiprasau, bet si melynom kelnem ir sudribusiom rankom moteriske....na neestetiska, viskam savas laikas, nereiketu tyciotis is senuciu, jeigu joms jau rodo nebe-kaip.Vaizdelis ne koks, vertas pasigailejimo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių