Šildys meduolių marginimo akcija

Šį šeštadienį klaipėdiečius gerumo akcijai suburs Spalvoto meduolio diena. Renginys, vykstantis ne tik uostamiestyje, bet ir visoje Lietuvoje, skirtas globos namuose gyvenančius vaikus apgaubti dėmesiu ir šiluma.

Šį šeštadienį klaipėdiečius gerumo akcijai suburs Spalvoto meduolio diena. Renginys, vykstantis ne tik uostamiestyje, bet ir visoje Lietuvoje, skirtas globos namuose gyvenančius vaikus apgaubti dėmesiu ir šiluma.

Uostamiesčio kepyklėlėse garsūs žmonės, politikai ir vaikai, susėdę prie stalų, meduolius margins spalvotomis glazūromis, dalysis artėjančių Kalėdų nuotaikomis ir geromis emocijomis. Vėliau iš spalvotų meduolių sukomponuoti advento kalendoriai keliaus į globos namus, vaikų dienos centrus.

Projekto organizatoriai džiaugiasi, kad kasmet vis daugiau savanorių, kepyklėlių ir rėmėjų dalyvauja šiame socialinės atsakomybės projekte. Šiemet akcija organizuojama 15 Lietuvos miestų, o mažojo penkerių metų jubiliejaus proga ši graži idėja bus įgyvendinta ir Londone, Majamyje ir Osle, kaip lietuvius vienijanti šventė.

Klaipėdoje savanorių veiklą koordinuojančios viešosios įmonės "Būties jaukuma" vadovė Indrė Gaudiešiutė sakė, kad šiais metais Spalvoto meduolio diena ir Klaipėdoje bus dar didesnė bei spalvingesnė.

Šį šeštadienį meduoliai uostamiestyje bus marginami net penkiose vietose – trijose kepyklėlėse ir dviejose kulinarijos studijose. Pernai akcija vyko dviejose erdvėse.

Prisidėti prie projekto ir padalyvauti šventėje uostamiesčio gyventojai gali Friedricho pasaže, įsikūrusiame Tiltų g. 26A, Džiugo namuose, esančiuose Šiaurės pr. 15, kulinarinėse studijose "Čiop čiop" Trilapio g. 10 bei "Baker street", esančioje adresu Didžioji Vandens g.13, kepyklėlėje "Prezo", įsikūrusioje Herkaus Manto g. 27.

"Marginti meduolių kviečiami visi uostamiesčio gyventojai. Šeštadienį akcija vyks nuo 10 iki 18 val. Tikimės, kad meduolių pakaks", – šypsojosi I.Gaudiešiutė.

Akciją globoja Klaipėdos miesto savivaldybė. Kepyklėlėse lankysis ir meduolius margins miesto meras Vytautas Grubliauskas su šeima, kiti žymūs uostamiesčio žmonės. Į akcijos vietas atvyks ir vaikų iš globos namų.

Prie nuotaikingos meduolių marginimo akcijos prisijungs ir dienraščio "Klaipėda" kolektyvas.

Dienraščio rinkodaros projektų vadovė Monika Saltonė teigė, kad šis renginys – puikus būdas ne tik jaukiai praleisti laiką, bet ir prisidėti prie to, kad uostamiesčio mažyliams, gyvenantiems globos namuose, šios šventės būtų dar gražesnės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių