Solistas S. Rezgevičius: esu laimingas, nes gyvenu du gyvenimus

Klaipėdos muzikinio teatro solistas Stanislovas Rezgevičius pripažįsta, jog gyvena du gyvenimus – vieną scenoje, kitą – danguje. Charizmatiškasis artistas, grojęs legendiniame ansamblyje "Nerija", nuo ankstyvos jaunystės – aistringas sklandymo fanatikas.

Arijos "Trinyčių" ceche

– Iš kur esate kilęs?

– Gimiau Panevėžio rajone, bet nuo 1951 m. gyvenu Klaipėdoje. Pamenu, dar mažą mane su broliuku mama atsivežė į sugriautą miestą. Gyvenome Minijos g. 22, tai buvo toks triaukštis namas, jame gyveno ir daug žvejų. Mes juos rusiškai vadindavome "treskajedais" – "menkių valgytojais". Jie grįždavo iš jūros tokiais ilgais auliniais batais, tai norėdami pasirodyti, net nepersiaudavo ir išeidavo pasivaikščioti į miestą. O paskui išsikėlėme gyventi netoli Trinyčių tvenkinio. Pamenu, jame plaukiodavau įlindęs į statinę ir irkluodavau lazda, jaučiausi tarsi plaukčiau "Kontikiu" per vandenyną.

– Kaip į jūsų gyvenimą atėjo muzika?

– Net neįsivaizdavau, kad kada nors dainuosiu Muzikiniame teatre. Mano mama nepriklausomos Lietuvos laikais dainavo A.Ilčiuko chore ir net šiek tiek vaidindavo. Kai tik namuose būdavo koks susiėjimas, mama lietuviškai dainuodavo sopranu. Turbūt ir tai turėjo įtakos. O aš buvau nukopijavęs visą Robertino Loreti'o repertuarą. Ir jau gerokai vėliau, kai dirbau Muzikiniame teatre ir R.Loretis atvyko į Klaipėdą, jis rengėsi mano kambaryje, mes su juo pasikalbėjome, jis truputį moka rusiškai. Prisipažinau, kad esu visas jo dainas išdainavęs nuo "Jamaikos" iki "O, mano saule". Negalėjau ir įsivaizduoti, kad kada nors susitiksiu su savo jaunystės dievaičiu.

– Po mokyklos nuėjote mokytis muzikos?

– Visai ne, įsidarbinau elektriku "Trinyčių" fabrike, kur dirbau porą metų. Ten buvo orkestro vadovas A.Duoblys, jis mane išgirdo dainuojantį. Kai cechai ištuštėdavo, aš, budintis elektrikas, vaikščiodavau po juos ir dainuodavau. Viena cecho meistrė, mane išgirdusi, pasakė, kad pas juos ilgai nedirbsiu.

– O paskui?

– Paskui – tarnyba tarybinėje armijoje. Tarnavau prie Maskvos aviacijos dalinyje, ten buvo kareivių ansamblis, dainavau ir ten. Koncertavau su mūsų grupe Maskvos siuvimo gamykloje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS LIETUVIS

JONAS LIETUVIS portretas
Sėkmės ir sveikatos ,Stanislovai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių