Spektaklis kūdikiams atskleis žemės slėpinius

  • Teksto dydis:

Klaipėdos lėlių teatras šį šeštadienį 11 ir 12 val. pristatys premjerą kūdikiams – paskutiniąją „Sapnų pasakėlių“ trilogijos dalį „Žemė“.

Režisieriaus Donato Savickio, dailininkės Angelinos Furmaniuk-Savickienės, aktorių Aušros Bakanaitės, Monikos Mikaluskaitės ir Vytauto Kairio sukurta spektaklių kūdikiams trilogija – unikalus projektas, lėlių teatro priemonėmis – vaizdu ir garsu supažindinantis mažylius su juos supančiu pasauliu.

Pirmoji „Sapnų pasakėlių“ dalis, pasakojanti apie dieną ir naktį, mažųjų žiūrovų akis nukreipė į dangaus erdvę. Antroji dalis kvietė pasinerti į vandenyno gelmes ir supažindino su paslaptingais jūrų gyventojais. O trečioji dalis atskleis žemės slėpinius.

Spektaklio „Sapnų pasakėlė – Žemė“ siužetas – labai pavasariškas. Tai istorija apie tai, kaip iš sėklytės išauga medis. Jos kūrėjai pasirinko kūdikiams labai artimą ir gerai pažįstamą vizualinės raiškos priemonę – dėlionę. Iš geometrinių figūrų spektaklio metu aktoriai sudėlios įspūdingą vizualinę dėlionę, kurią jam pasibaigus mažieji galės iš arti apžiūrėti, paliesti, žaisti su ja.

„Sapnų pasakėlė – Žemė“, kaip ir ankstesnės „Sapnų pasakėlės“, bus atmosferinis spektaklis, kurio pagrindiniai komponentai – vaizdas, garsas ir lytėjimas. Tai spektaklis be žodžių, tačiau su nuostabiais gyvos muzikos garsais, kuriuos įvairiais instrumentais kurs aktoriai.

Spektaklis „Sapnų pasakėlė – Žemė“ skirtas kūdikiams nuo trijų mėnesių amžiaus, tačiau ypatinga jo atmosfera suteiks ramybės, atsipalaidavimo ir gerumo bet kurio amžiaus žiūrovams.

Spektaklis „Sapnų pasakėlė – Žemė“ šį mėnesį dar bus rodomas balandžio 26 d. 11 ir 12 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių