Startavo Klaipėdos pilies džiazo festivalis

Klaipėdos pilies džiazo festivalis startavo skambant muzikai ir pakeliant miesto vėliavą. Visą šį savaitgalį uostamiestyje siausiantis festivalis dovanos gausybę geros muzikos, kurią atliks ne tik puikiai žinomi Lietuvos atlikėjai, bet ir viso pasaulio džiazo žvaigždės. Šiemet festivalį burių šlamesiu papildys ir nauja jachtų regata.

Festivaliui – startas

Jau 22-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis startavo skambant pučiamųjų garsams ir keliant uostamiesčio vėliavą.

Festivalio atidarymo šventę tradiciškai pradėjo Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko ir S.Šimkaus koncervatorijos pučiamųjų orkestro pasirodymas.

Šiemet festivalio atidarymo ceremonija po metų pertraukos sugrįžo į Klaipėdos piliavietę, kur ir buvo iškelta miesto vėliava.

Netrukus po atidarymo džiazo fiestos veiksmas persikėlė į Kruizinių laivų terminalą, kur vyko pirmasis oficialiai atidaryto festivalio koncertas.

Papildys regata

Šiemet festivalyje ir vėl nestigs burių šlamesio. Likus pusvalandžiui iki festivalio starto įvyko ir ilgametės festivalio ir Lietuvos buriuotojų sąjungos draugystės vaisiaus – naujos regatos „Jūrinių jachtų taurė – Klaipėda Jazz Race“, atidarymas.

Visą savaitgalį rungsis stipriausios Lietuvos kreiserinės jachtos, o sekmadienį tokią galimybę turės ir jaunieji buriuotojai – nuo 10 val. Danės upėje vyks „Optimist“ klasės jachtų regata.

Šeštadienį – žvaigždžių desantas

Išskirtinio dėmesio vertų koncertų uostamiestyje nestigs iki pat sekmadienio vakaro.

Šeštadienį nuo 18 val. Kruizinių laivų terminale prasidėsiančiame koncerte stebins svečiai iš Baltarusijos – grupė „Apple Tea“, Keiko Borjeson ir pasaulinį populiarumą pelniusios muzikos žvaigždės iš Prancūzijos „Electro Deluxe Big Band“.

Šeštadienį festivalio lankytojai galės pasimėgauti ir būgnu dievu vadinamo Jojo Mayer ir Klaipėdos džiazo orkestro pasirodymu. Organizatorių teigimu, festivalio žiūrovams privalu nusiteikti nenuilstančiai būgnų audrai, kurią virtuoziškai valdys J.Mayer.

Šis atlikėjas į Klaipėdą atvyko dar ketvirtadienį. Į uostamiestį iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto jis buvo atskraidintas bendrovės „Amberton Air“ sraigtasparniu.

Dėmesys jaunimui

Sekmadienį ant festivalio scenos bus galima išvysti ir jaunųjų uostamiesčio muzikantų. Nuo 17 val. minėtame terminale vyksiančiame renginyje pasirodys S.Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestras, J.Karoso muzikos mokyklos grupė „Stop Jazz“.

Jiems kompaniją palaikys ir svečiai iš užsienio – vokiečiai Stefan Gwildis ir Tobias Neumann bei džiazo stereotipų laužytojai iš Sankt Peterburgo „Newlux“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BRAVO

BRAVO portretas
Tikrai Klaipeda ir klaipedieciai jau daug metu gali didziuotis siuo festivaliu. SAUNUOLIAI

?

? portretas
Ar ten grubliauskiene savo snuki visur i prieki kisa? Ot slyksti boba

.

. portretas
Liberalų partijos laidotuvių orkestras
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių