Šv. Martyno dienos šventimas prasidėjo spektakliu

Šį savaitgalį Klaipėda švenčia paskutinę didesnę rudens šventę – švento Martyno dieną. Tamsų penktadienio vakarą Teatro aikštę jau nušvietė ugnies fakelai, šventė prasidėjo nuotaikingu Pilies teatro pasirodymu.

Niūrų rudenį šiemet nuspręsta nuspalvinti ir pradžiuginti klaipėdiečius dar iki kalėdinės eglutės įžiebimo. Penktadienį Teatro aikštėje, kur vyks dalis šventės renginių, rinkosi didžiulė minia žmonių.

Jie čia susirinko ne tik pasmalsauti, ką jiems pasiūlys mugės prekeiviai. Buvo įdomu pamatyti Žvejų rūmų Pilies teatro pasirodymą „Semiramidės šokis“ ir pirmąjį viduramžių ugnies šou, kurį kelis kartus bus galima pamatyti ir šeštadienį.

Kažkas naujo ir spalvingo šį niūrų rudenį viliojo žmones į senamiestį. 19 val. priešais Klaipėdos dramos teatrą sumontuotoje scenoje pasirodė žmonės, nebijantys ugnies.

Liepsnos šėlsmas, mistiškai atrodantys personažai daugelį vertė kelti į viršų išmaniuosius telefonus ir atminčiai fiksuoti kvapą gniaužiančius vaizdus.

D. Janauskaitės nuotr.

Ketvirtį valandos užtrukęs pasirodymas buvo palydėtas džiaugsmingais žiūrovų šūksniais ir plojimais.

Tokius pat pasirodymus bus galima pamatyti ir šeštadienį 18, 19 ir 20 val.

O „Semiramidės šokio“ šv. Martyno šventės dalyviai šį kartą jau nebepamatys. Galbūt kažkas šį spektaklį matė gatvės teatro festivalio „Šermukšnis“ metu liepos mėnesį. Spektaklis – apie gimtadienį švenčiančią Semiramidę, kuri įsivaizduoja spalvingus ir triukšmingus svečius, paliko žiūrovams įspūdį. Fantastiški personažai, džiaugsmo ir linksmybių iliuzija sukūrė džiaugsmo ilgesio nuotaiką.

Šeštadienis – kupina šventės renginių diena. Svarbiausias jų – šv. Martyno eisena, kai nešini žibintais eisenos dalyviai patrauks iš Danės krantinės prie fontano į Teatro aikštę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trepsi .ydai ir burliokai

Trepsi .ydai ir burliokai portretas
Jūs, lietuviai, paieškokit Gal dar rasit kur nakvoti ar į saują pasisioti. Tai gražėja Lietuva Sąvartynu paversta. Džiaugiasi nauji ateiviai Jie visai jau ne praeiviai. Apsidergę lig ausų Paskandins baloj srutų, - Ir onytes, ir zitas, ir petriukus ,kai suras. O kol kas jie vis dar ieško, Ar neras kepsnių ant iešmo. Tai todėl gražiai šokdina Ir agrastų nesodina.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių