Tapytojo E. Žvaigždino paroda draugams

  • Teksto dydis:

Artėjantis 60-asis gimtadienis Klaipėdos tapytojui Ernestui Žvaigždinui tapo puikiu pretekstu surengti parodą draugams. Anot menininko, ši paroda be koncepcijos, ji - tik malonus pasimatymas su bičiuliais.

„Laiko tarpsnyje yra pilkų ir šviesių akimirkų, yra kasdienybė ir šventės, yra didelės parodos ir mažos. Ši gimtadienio paroda – maža, kamerinė. Metų pabaigoje rengsiu didelę, jubiliejinę, į kurią būtinai visus pakviesiu“, – sakė dailininkas.

Anot tapytojo, visos parodos – tiek didelės, tiek mažos – tai jo kasdienybė ir šventės, taip ir gyvena – nuo vienos parodos iki kitos. „Aš nesu pasiekęs tokio tobulumo, kad netapyčiau, be to, taip gyvendamas aš iškuopiu savo protą, galiu vėl ir vėl iš naujo pažinti save ir keistis, galiu išmokti skirti dėmesio savo tapybai ir kitų kūrybai, – samprotavo E.Žvaigždinas. – Nesu linkęs klasifikuoti veiklos ar kurti gražius lūkesčius, bet kūrybinis nusiteikimas reiškia  gyventi be susireikšminimo. Paveikslas kinta, o kokybė nulemia tik tą vertę, kurią mes patys jai suteikiame. Man kūryba yra ne matymas, bet patikėjimas tuo, ko negalime matyti, ir tas procesas yra belaikis ir beribis. Paveiksle yra ir turi būti daug klausimų ir daug atsakymų, tai įvairovių pasaulis, tai nuotaikų ir emocijų verpalai – kūrinio iki galo neapibūdinsi. Parodą kiekvienas priima savaip, ir tai yra tikroji tiesa. Ši mano parodėlė surinkta iš pakampių ir sukomplektuota iš praeities. Ateitis mano keičiasi, keisis ir tapyba, ir pasaulėžiūra, ir vertybės. Atėjau iki tos ribos, kai viską turiu pervertinti iš naujo.“

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9) E.Žvaigždino gimtadienio parodą galima apžiūrėti iki kovo 27 d.

Maloni staigmena miestiečiams: Meno skyriaus galerija nuo kovo dirba šešias dienas per savaitę –  I–V nuo 10 iki 19 val., VI nuo 10 iki 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina is gubojos

Regina is gubojos portretas
Tu toks talentingas!!!

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Ernestai Tu šaunuolis. Tu tikras Ernestas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių