Trykštanti muzikos versmė

  • Teksto dydis:

Tik kartą per metus, tiksliau – paskutinėmis jų dienomis, festivalio „Salve Musica” metu klaipėdiečiai turi progą išgirsti smuiko virtuozą Sergejų Krylovą ir jo vadovaujamą Lietuvos kamerinį orkestrą (LKO). Šįvakar 18.30 val. jų koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje.

Talentingas ir kūrybingas

Profesoriaus Sauliaus Sondeckio 1960-aisiais įkurtas LKO yra vienas iškiliausių ir labiausiai pasaulyje įvertintų Lietuvos orkestrų.

Vilniečių orkestro programa šįkart pavadinta „Trykštanti versmė“. Būtent taip galima apibūdinti iškilaus smuikininko bei dirigento S.Krylovą muzikalumą, interpretacijų gaivumą ir emocinį poveikį.

Lygiai prieš dešimtmetį tapęs LKO meno vadovu, talentingas ir kūrybingas muzikas jau yra puikiai pažįstamas Lietuvos klausytojams. Platus tarptautinis S.Krylovo akiratis, puikus muzikinis išsilavinimas ir sukaupta sceninė patirtis, interpretatoriaus talentas jo vadovaujamą LKO tarsi pakėlė į naują profesinį lygmenį.

Kritikai pabrėžia gyvą kolektyvo ir jo vadovo muzikinę partnerystę: „darniai suokalbiškas bendradarbiavimas su orkestru“, „smuikininko-dirigento ir orkestro absoliuti dermė“, „aristokratiškai žavus tarpusavio flirtas neperžengiant familiarumo ribų, tačiau visiškai pasitikint vieni kitais“ (atgimimas.lt).

Pradėjo griežti penkerių

S.Krylovas kartu su LKO nuolat reprezentuoja šalies muzikinę kultūrą garsiose užsienio koncertų scenose.

Ypač daug tokių pasirodymų buvo šiais jubiliejiniais metais: aplankyta Vokietija, Šveicarija, Prancūzija ir Italija, kurios šiaurinės dalies mieste Kremonoje S.Krylovas kartu su šeima gyvena jau beveik 30 metų. Čia jis persikėlė iš Maskvos, kur muzikinės namų terpės veikiamas penkiametis Sergejus pradėjo savo pažintį su smuiku, šešerių jau griežė viešoje scenoje, o dešimties debiutavo su orkestru.

Netrukus smuikininkas pradėjo aktyviai gastroliuoti po Rusijos ir pasaulio koncertų sales, kuriose jo pasirodymai veržliai plėtojasi ir publikos audringai sutinkami iki šiol.

Kitas amplua – dirigavimas

Kaip solistas S.Krylovas koncertuoja su žymiausiais pasaulio kolektyvais – Vienos, Sankt Peterburgo, NHK Tokijo, Čekijos, Hamburgo, Kopenhagos filharmonijų, Milano „Giuseppe Verdi“, Parmos „Filarmonica Toscanini“, Anglijos kameriniu, Zalcburgo „Camerata Academica“ orkestrais.

Kitas smuikininko virtuozo amplua – dirigavimas. Kaip dirigentas S.Krylovas pasirodo su įvairiais orkestrais – Anglijos kameriniu, „Magna Grecia“ simfoniniu, „Accademia Orchestra Mozart“ kameriniu, Novosibirsko akademiniu simfoniniu, „Orchestra del Teatro Lirico di Cagliari“, „Regionale Toscana“ simfoniniu ir, žinoma, su Lietuvos kameriniu.

Šįkart Klaipėdoje S.Krylovas ir LKO atliks Johanno Sebastiano Bacho, Josepho Haydno, Piotro Čaikovskio bei Henryko Wieniavskio kūrinius. J.S.Bacho Brandenburgo koncerto Nr. 6 solo partijas grieš orkestro altininkai Jurgis Juozapaitis ir Tomas Petrikis.


Šiame straipsnyje: Salve MusicaSergejus Krylovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių