Tūkstančio stalų šventę dovanojantys palangiškiai susirungs dėl žaismingų nominacijų

  • Teksto dydis:

Tūkstančio stalų šventei „Palangos stalas 2013“ besirengiantys palangiškiai šeštadienį, rugsėjo 21 d., ne tik linksmai minės kurortinio sezono pabaigą, bet ir rungsis tarpusavyje dėl vienos iš dešimties šventės nominacijų – tautodailininko Lino Žulkaus sukurtų medinių staliukų.

Šių nominacijų įteikimas Jūratės ir Kastyčio skvere įrengtoje scenoje – tradicinė Tūkstančio stalų šventės, šurmuliuojančios J. Basanavičiaus gatvėje, kulminacija. Tai yra padėka labiausiai į šventinės nuotaikos kūrimą įsitraukusiems dalyviams.

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet nominacijos bus skiriamos už dosniausią, liaudiškiausią, originaliausią, stilingiausią, masiškiausią, muzikaliausią, meniškiausią, sportiškiausią, sveikiausią bei gurmanų stalus.

Beje, kasmet šiam renginiui staliukus kuriantis L. Žulkus šiais metais iš liepos gaminamus suvenyrus nusprendė padaryti išskirtinius. Nors, siekiant išlaikyti vientisumą, kasmet šventei sukuriami panašūs staliukais, šiemetiniai iš kitų išskirs ne tik savo forma (bus ant trijų kojų), bet ir spalvingumu. „Nusprendžiau staliukus truputį „pagerinti“, tad šiemetiniai bus gražiomis margomis kojytėmis“, – sakė L. Žulkus.

Kas bus vertas savo rankose laikyti šiemetines nominacijas, spręs speciali komisija. Siekiant užtikrinti teisėjų nešališkumą, vertinti J. Basanavičiaus gatvėje šeštadienį išsirikiuosiančius stalus pakviesti įvairių profesijų – verslo, žiniasklaidos, kultūros – atstovai.

Šventės organizatoriai pripažįsta, jog žaismingos nominacijos palangiškiams tampa akstinas kuo geriau pasirengti Tūkstančio stalų šventei. Kai kurie nuolatiniai dalyviai kelia sau tikslą kasmet iškovoti po L. Žulkaus sukurtą staliuką. „Per daugelį metų susiformavo labai azartiška kova, nors šios nominacijos yra pakankamai bičiuliškos. Vis dėlto siekis jas gauti tampa azartu, bičiulišku konkuravimu“, – sakė vienas iš renginio organizatorių, Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Nerijus Stasiulis.

Komisijos nariai stalus vertins tris valandas – nuo 12 val. iki 15 val. laimėtojai bus paskelbti 15 val. Jūratės ir Kastyčio skvere įrengtoje scenoje.

Kasmet, skiriant nominacijas, siekiama pagerbti tuos šventės dalyvius, kurie kasmet įsijungia į Tūkstančio stalų šventę. Dalis nominacijų kai paskatinimo priemonė visuomet atitenka ir Tūkstančio stalų šventės debiutantams.

Tūkstančio stalų šventė – jau šeštus metus iš eilės organizuojamas renginys J. Basanavičiaus gatvėje, kurio metu prie vieno ilgo, beveik kilometro ilgio stalo susėda palangiškiai, norintys pasidžiaugti praėjusios vasaros rezultatais bei pasidalinti ateities planais, taip pat – padėkoti miesto svečiams, savo poilsiui pasirenkantiems didžiausią šalies kurortą. Visą dieną šventės svečiai kviečiami ne tik vaišintis palangiškių siūlomomis vaišėmis, susipažinti su jų veikla ir jų pasiekimais, bet ir pasimėgauti Jūratės ir Kastyčio skvere vykstančiu koncertu.

Į Tūkstančio stalų šventę jau ne pirmus metus įsilieja ir Lietuvos sveikuolių sąjungos rengiama Sveiko maisto šventė, kurios metu šiemet didelis dėmesys bus skiriamas mažylių mitybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių