Uostamiesčio Rūtų galerijoje – J. Skučaitės tapyba

  • Teksto dydis:

Penktadienį 17.30 val. Rūtų galerijoje Klaipėdoje atidaroma jaunosios kartos tapytojos Justinos Skučaitės tapybos darbų paroda „Ryškus pasaulis“.

Jos autorė gimė 1991 m. Vilniuje, studijavo dailę Klaipėdos universitete, yra jo Dailės katedros įkūrėjo ir vedėjo tapytojo Lino Julijono Jankaus mokinė. Šiemet Justina gavo vizualiųjų menų magistro laipsnį Lietuvos edukologijos universitete.

Parodoje ji pristatys paveikslus, sukurtus per pastaruosius ketverius metus Tai ekspresyvūs darbai, kuriuose autorės dėmesys sutelktas į jausmų pasaulį, ryškių spalvų apgaubti vaizduojamieji subjektai paskandinti pasyvioje melancholijoje...

„Užaugau kuriančioje šeimoje šalia įkvepiančių vyriausiojo brolio Antano Skučo kūrybiškų sumanymų ir darbų, apsupta lietuvių profesionalios dailės kūrinių ir pokalbių apie meną, todėl pradėjusi mokytis tapybos ėmiau su tuo sieti visą savo gyvenimą. Tikriausiai tai buvo ir bus pati stabiliausia ir aiškiausia mano ateities vizija. Šį aiškų įsitikinimą lėmė ir tokių grandų kaip Claude Monet, Henri Matisse, Paul Cezanne, Georges Seurat kūryba, kuri yra nuolatinė motyvacija eiti į priekį ir kada nors palikti pasauliui nesenstantį tapybos grožį, tobulą kūrinį“, – apie savo kūrybos inspiracijas kalbėjo Justina.

J.Skučaitės tapybos paroda Rūtų galerijoje (Danės g. 9) veiks iki lapkričio 23 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių