Uostamiesčio Žvejų rūmuose – A.Mažono pantomimos spektaklio premjera

Šeštadienį Klaipėdos žvejų rūmų pantomimos teatras „A” publikai pristatys premjerą – judesio pasaką vaikams ir suaugusiesiems „Ežiuko džiaugsmas“.

Inscenizacijos autorius ir režisierius – Aleksas Mažonas. Pasakas seks Birutė Mažonienė, vaidins mimai A.Mažonas, Jūratė Jocienė, Vaida Keserauskytė, Agnė Šiaulytytė ir Irina Tabak

Klaipėdiečių teatras „A” sukūrė naują pantomimos spektakliuką vaikams ir ne tik jiems. Jame bus sekamos D.Biseto, G.Rodario, S.Kozlovo, K.Kasparavičiaus pasakos. Šio spektaklio tikslas, kad vaikai domėtųsi ne tik kasdien juos supančiu pasauliu, o vienintelis žinių šaltinis būtų tik televizija ar internetas. „Norime, kad jie grįžtų prie to, kas šiais laikais dažnai lieka užmiršta, t .y. laisvalaikiu skaitytų savo pamėgtas knygas – kalbėjo A.Mažonas. – Tikimės, kad šiame spektaklyje išgyventi jausmai bei sutikti herojai atvers duris į dar neatrastą fantazijų pasaulį.“

Viena iš D.Biseto istorijų – apie karvę Anabelę, kuri taip garsiai mūkė, jog net sugebėjo išgelbėti laivą. Pasaka apie stebuklingą medį – kartu ir apie nepaprastą tikėjimą norų išsipildymu, joje net toks piktas žmogus kaip ponas Smaitas gali tapti geru.

K.Kasparavičiaus pasakos nukelia į kitokią tikrovę, kur net patys paprasčiausi daiktai atgyja ir prabyla žmogaus balsu.

G.Rodario pasakų herojai atrodo ne tik keistai, bet ir išvis neegzistuoja, kitaip sakant, jie sukurti iš nieko.

Nostalgiškos S.Kozlovo pasakos apie ežiuką ir meškiuką kviečia atrasti prarastą džiaugsmą, puoselėti draugystę ir pasigrožėti paprastų dalykų stebuklingumu.

Premjera – 2013 m. gruodžio 7 d. 12 val. Klaipėdos žvejų rūmuose (Taikos pr. 70).

Bilieto kaina – 12 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių