Uostamiestį užplūs džiazas ir laivai

Uostamiestyje intensyviai ruošiamasi birželio 5–7 d. vyksiančiam Klaipėdos pilies džiazo festivaliui. Šiemet renginys nustebins stilių ir muzikantų įvairove.


 

Uostamiestyje intensyviai ruošiamasi birželio 5–7 d. vyksiančiam Klaipėdos pilies džiazo festivaliui. Šiemet renginys nustebins stilių ir muzikantų įvairove.

Sulauksime jaunųjų džiazuotojų

Tarptautinis, jau 21-asis festivalis šiemet sutampa su didžiųjų burlaivių regata „Baltic Tall Ships Regatta 2015”. Pirmasis vasaros savaitgalis Klaipėdoje prasidės su daugiau nei 20 laivų atvykimu, kurių pusė – didieji, A ir B klasės burlaiviai.

Plazdenančių burių fone skambėsiantis festivalis išsiskirs džiazo muzikos legendų gausa bei jubiliejine, „Jaunąja džiazo banga“. Tai – vaikų bei jaunimo džiazo dainų šventė, kuri po metų pertraukos vėl grįžta į Klaipėdą.

Beveik 1,5 tūkst. vaikų ir jaunimo chorų bei ansamblių dalyvių iš visos Lietuvos sugužės į Klaipėdą. Pastarieji scenoje pasirodys kartu su pasaulio ir Lietuvos džiazo muzikos žvaigždėmis

Penktą kartą organizuojama „Jaunoji džiazo banga“ vyks trečiąją festivalio dieną, sekmadienį, Kruizinių laivų terminale.

„Numatoma, kad iš viso į jubiliejinę džiazo dainų šventę atvyks beveik 70 jaunimo chorų ir ansamblių iš skirtingų Lietuvos kampelių“ – nurodė šios šventės koordinatorė Inga Gedvilienė.

Tą pačią dieną numatoma ir jaunųjų „džiaziukų“ eisena uostamiesčio gatvėmis.

Pasirodys pasaulinio lygio žvaigždės

Pirmąjį birželio savaitgalį vyksiantis vienas didžiausių džiazo renginių nustebins nemokamų pasirodymų įvairove. Nudžiugs net išrankiausi melomanai.

Vieni iš pagrindinių festivalio akcentų – pasaulinė muzikos legenda, grupė „The „Original“ Blues Brothers band“ bei bliuzo karalaitė Sharrie Williams.

Taip pat pasirodys Gruzijos muzikos perlas – Nino Katamadze su savo grupe„Insight“, didelį JAV pripažinimą pelnęs išskirtinis atlikėjas ir muzikos kūrėjas romantiškasis Frank McComb, trimito virtuozė iš Olandijos Saskia Laroo ir kiti.

Šalia burlaivių klausytojai mėgausis ir orkestrų regata. Scenoje pasirodys net trys džiazo orkestrai.

Muzikinę regatą pradės džiazo orkestras iš Norvegijos „Løen“, vėliau klausytojai stebės kazachų „Big Band Almata“ pasirodymą.

Prie jų prisijungs ir klaipėdiečiai – prieš mažiau nei dvejus metus susibūręs Klaipėdos džiazo orkestras.

„Galime pasidžiaugti, kad šiais metais festivalis yra išskirtinis, o jo programa pripildyta įvairiausių renginių. Prisijungs ir Lietuvos jūrų muziejus. Delfinariume vyks vokalinė instrumentinė diskusija. Taip pat sekmadienį klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į bėgimą, kuris įrodys, kad Klaipėda – ne tik džiazuojantis, bet ir sveikas miestas“, – akcentavo Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Šiemet tarptautinį džiazo festivalį ves Daiva Tamošiūnaitė ir Giedrius Savickas.

Siekiant atspindėti jūrinę dvasią, festivalio dizaineriai renginiui parinko būtent mėlyną spalvą.

Bus ribojamas eismas

Renginio metu keisis viešojo transporto maršrutai. Pasak festivalio infrastruktūros vadovės Simonos Jucienės, dėl didelio žmonių srauto bus draudžiama įvažiuoti į kruizinių laivų terminalą.

„Terminalas bus uždarytas dėl pačių žmonių saugumo. Nenorime užstoti gražiųjų burlaivių, todėl scena stovės nugara į Danės upę“, – pažymėjo S. Jucienė.

Planuojantiems panaktinėti – geros naujienos. Miesto autobusai važinės ir vėlyvuoju laiku: penktadienį iki 2 val. nakties, šeštadienį – iki 3 val. nakties. Taip pat keleivius iki paryčių vežios ir naktinis miesto autobusas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapitonas

kapitonas portretas
Kažkoks neatitikimas - regata vyko praėjusiais metais, datos taip pat praejusių metų! Kartais copy-paste paveda...

Aš portretas
Nusivyliau Džiazo festivaliais nuo tada, kai jie išsilėlė iš senamiesčio. Džiazas turi turėti " raziną". Senamiestis ir buvo ta "razina". Visai kitas skambėjimas, skruzdėlyčių lakstymas per nugarą... O kas dabar? Visaliaudinė alaus gėrimo šventė, o ne džiazas. Vilnius tadėl ir gyvas, kad viskas vyksta senamiestyje. Klaipėda- miręs miestas ir neprisikels, kol neatgaibinsime senamiesčio su jo tradicijomis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių