Uostamiestyje atidarys mobilią J.Meko kino galeriją

  • Teksto dydis:

Penktadienį LCC tarptautiniame universitete (Kretingos g. 36, Klaipėda) bus atidaryta mobili kino galerija,  kur bus rodomas Jono Meko filmas „Lietuva ir Tarybų Sąjungos žlugimas“. Parodos atidarymas vyks 16 val. LCC tarptautinio universiteto Neufeld auditorijoje. Renginys nemokamas.

Iškilmingas parodos atidarymas prasidės  Klaipėdos darželio-mokyklos „Varpelis“ priešmokyklinukų koncertu, skirtu Lietuvai. Visus susirinkusius sveikins LCC tarptautinio universiteto rektorė dr. Marlene Wall.

„LCC kartu su Jono Meko fondu visiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams dovanoja galimybę pamatyti žymaus menininko Jono Meko filmą, kuris atspindi mūsų šalies pastangas ir nueitą išsivadavimo iš Tarybų  Sąjungos priespaudos kelią“, - sakė LCC Inovacijų laboratorijos vadovė ir parodos organizatorė Inga Urbonaitė.  

Kino galerija LCC tarptautiniame universitete veiks iki balandžio 1 d.

Jonas Mekas yra lietuvių kilmės JAV filmų kūrėjas, menininkas ir kuratorius, dažnai vadinamas amerikietiškojo avangardo kino krikštatėviu. Jo filmas  „Lietuva ir Tarybų Sąjungos žlugimas“ tai chronologiškas pasakojimas apie 1989-91 metais vykusią Lietuvos kovą už savo nepriklausomybę. Filme užfiksuoti JAV televizijų naujienų ir diskusijų laidos, kurios atspindi to meto galingiausi pasaulio politikų  žodžius ir veiksmus. Taip pat filme rasime kadrus apie to meto mitingus, demonstracijas ir sausio 13-osios įvykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
Ot laikai atejo, lyg cirko meska po kaimus vezioja, buvo laikai del Meko zmones atstumus iveikdavo kam jo zodis ar vaizdo kadrai buvo lyg oras reikalingi.O dabar sedi issidrebe foteliuose..tfu

o kas

o kas portretas
O iš kokios priespaudos išsivadavo m, j OS net nebuvo, o kokioje mes dabar prie spaudoje esam aaa, mes esam ES diktatūriniam valdyme, bet ne laisvėje ,mes es vergovėj ,priespaudos aš sovietmečiu aš nepatyriau

kam

kam portretas
tas šūdas reikalingas?Geriau tuos pinigus atiduokite gabiems vaikams
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių