Uostamiestyje – D. Rekio poezijos knygos pristatymas

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 19 d., penktadienį, 17.30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filiale-bendruomenės namuose (Šlaito g. 10A) klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į Dariaus Rekio poezijos knygos „Pražydusios klumpės“ pristatymą.

Dalyvaus leidėjas Antanas Stanevičius, taip pat jauno, talentingo knygos iliustruotojo Vytauto Bikausko mokytoja Rima Baukaitė. Renginį ves, eiles skaitys ir muzikuos „Antrojo posmelio“ klubo nariai Edita Miravičiūtė ir Gintarius Petkus – kuriantys, ieškantys ir padedantys atsiverti kitiems.

D. Rekispoetas, rašytojas, mokslininkas ir visuomenininkas, Klaipėdos universitete įgijęs socialinių mokslų daktaro laipsnį, šiuo metu dirba universiteto Studentų reikalų skyriaus vedėju. Kūrybinė veikla prasidėjo dar mokyklos metais, o 2011 m. autorius išleido savo pirmąją poezijos knygą „Pasislėpusios saulės šviesoj“, talpinančią mokyklos metų eiles ir brandesnio laikotarpio eilėraščius. 2014 m. išleista pasaka jaunimui „Viską susapnuoti dar kartą“, Klaipėdos metų populiariausios knygos rinkimuose užėmusi antrąją vietą.

Antroji autoriaus eilėraščių knyga „Pražydusios klumpės“ įrodo, kad ir šiais laikais galima gyventi be sumaišties, bet sudėtingai, o rašyti suprantamai, tačiau jokiu būdu ne paprastai. Knygą, jos redaktorius A. Stanevičius rekomenduoja visiems, kurie jau nebeskaito poezijos, teisindamiesi, kad nesupranta šiandieninių autorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių