Uostamiestyje – šokio spektaklis „Aikštelėje laisvų vietų nėra“

  • Teksto dydis:

Šį ketvirtadienį, sausio 29 d., 19 val. „Kultūros fabrike“ (Bangų g. 5A, Klaipėda) šokio teatras „PADI DAPI Fish“ ir menininkų grupė „Žuvies akis“ pristatys šiuolaikinio šokio spektaklį „Aikštelėje laisvų vietų nėra“ (choreografė Agnija Šeiko).

Spektaklis kompoziciškai sunertas kaip dviejų vyrų (tėvo ir sūnaus, brolių, draugų, kolegų ir kt.) pokalbiai. Įvairius vyrų vaidmenis atliekantys šokėjai Petras Lisauskas ir Darius Berulis kelia aktualius nūdienai klausimus. Kaip savo kūne išgyventi vyriškumo padarinius? Kaip nuslėpti, kad nenusisekė įgyvendinti vyro tapatybės ir savo egzistencijos sąlygų?

Teatro kritikės Sigutės Ivaškaitės nuomone, spektaklyje vyrų kova, meilė, akistata, santykių virsmas pasakojamas paprastai, jautriai. Subtili choreografija, o šalia — jai priešingas vyrų šiurkštumas ir puiki G. Loxbo muzika palieka didžiulį įspūdį.

Spektaklis apkeliavo nemažai Europos festivalių: „Naujasis Baltijos šokis“, „Plartforma“, „Virus“ Lietuvoje, „Baltic bubble“ Taline, Estijoje, „Litauen tanzt contemporary“ Berlyne, Vokietijoje, „Diversia“ Rusijoje. Kūrybinė grupė: choreografija — Agnija Šeiko ir šokėjai, scenografija — Artūras Šimonis, šokis — Petras Lisauskas ir Darius Berulis, muzika — Gus Loxbo, prodiuserė — Goda Giedraitytė.

Beje, 2012 m. Agnija Šeiko už šį spektaklį buvo apdovanota aukščiausiu Lietuvos teatro apdovanojimu „Auksiniu scenos kryžiumi" už choreografiją, o Petras Lisauskas buvo nominuotas kaip geriausias šokėjas už vaidmenį šiame spektaklyje.

Bilieto kaina 6 eurai, trukmė 40 min. Bilietus galima bus įsigyti prieš spektaklį „Kultūros fabrike“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių