Uostamiestyje – važinėjantis knygų derlius

Atšilus orams ne tik lauko kavinės, bet ir biblioteka keliasi į lauką. Nuo šiol knygos pačios atkeliaus į uostamiesčio gyventojų rankas.

Atšilus orams ne tik lauko kavinės, bet ir biblioteka keliasi į lauką. Nuo šiol knygos pačios atkeliaus į uostamiesčio gyventojų rankas.

Klaipėdiečius ketvirtadienio rytą maloniai nustebino į poilsio parką užsukusi mobili biblioteka ant dviračio ratų.

Naujos, kol kas analogų neturinčios idėjos iniciatoriai – Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibliotekos darbuotojai. Pastarieji praėjusiais metais pirmą kartą įgyvendino dėmesio sulaukusią lauko skaityklos idėją „Green‘a biblioteka“, o šiemet ir – mobilios bibliotekos.

Pasak bibliotekos darbuotojos Kornelijos Jankauskienės, šie sumanymai gimė panorus patiems skaitytojams.

„Iš pradžių tai – eksperimentas, stebime, kur ir kokiu laiku žmonių susidomėjimas yra didžiausias. Tačiau iškart matyti, kad poreikis tikrai yra ir žmonės skaito, pasiima knygas į namus“, – šypsojosi moteris.

Poilsio parke lankiusis biblioteka ypatingai daug džiaugsmo sukėlė  mažiesiems. Mat buvo atvežta nemenka krūva ne tik suaugusių, bet ir vaikiškų knygelių. Todėl šalia vaikų žaidimų aikštelės stabtelėjęs knygų dviratis vaikų neliko nepastebėtas.

Kaip informavo viena iš idėjos organizatorių, ketinama, kad biblioteka „ant ratų“ antradieniais veiks Danės skvere šalia vaikų žaidimų aikštelės, o ketvirtadieniais – Klaipėdos poilsio parke.

Dar viena gera naujiena skaitytojams – nuo birželio, kartu su miesto gyventojais ir svečiais, knygos persikels prie jūros. Antradieniais ir ketvirtadieniais mobili skaitykla apsistos Smiltynės paplūdimyje.

„Poilsiautojai galės ne tik skaityti vietoje, bet  ir pasiimti knygas į namus, nes jų išdavimui su savimi vežiosimės sistemą. Tai padaryti bus galima pateikus skaitytojo bilietą, o jo neturintieji, galės įsigyti vietoje. Taip, kad knygos bus prieinamos visiems be išimčių“,  – pabrėžė K. Jankauskienė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių