Vaikai kviečiami į vasaros stovyklą gaudyti bangų

Uostamiestyje mažieji banglenčių sporto aistruoliai drąsiai išbando savo jėgas. Tam, kad vaikai geriau pažintų jūrą, išmoktų manevruoti banglente bei saugaus elgesio vandenyje, Melnragėje, prie šiaurinio molo krantinės, antrus metus renkamos vasaros stovyklos vaikų grupės.

Patyrusių instruktorių rankose

Praėjusią vasarą banglenčių dienos stovykla Melnragėje sulaukė nemenko susidomėjimo. Šiemet jos organizatoriai tikisi suburti tokią pat šaunią entuziastų komandą.

Pasak banglenčių instruktoriaus ir viešosios įstaigos "Banglentė" įkūrėjo Tomo Ūkso, renkamos mišrios 10–18 metų mergaičių ir berniukų grupės. Tėveliai turėtų sukrusti jau dabar, nes kelios pamainos – beveik pilnos.

"Amžiaus neišskiriame, dar įdomiau, kai jaunesni bei vyresni vaikai mokosi kartu. Tėveliai vaikus atveža ir iš Vilniaus, Kauno. Šiemet vėl turime vilniečių", – pasakojo T. Ūksas.

Užsiėmimai vyks nuo birželio pradžios iki rugpjūčio pabaigos, darbo dienomis 9–17.30 val.

Grupės – riboto dydžio, sudaromos iš šešių plaukti mokančių vaikų. Viena pamaina trunka penkias dienas, nuo pirmadienio iki penktadienio.

Į stovyklos mokestį įtrauktas maitinimas – sotūs pietūs, užkandis. Be to, mažiesiems stovyklautojams sporto bazėje suteikiama visa reikalinga įranga ir priemonės: banglentės, hidrokostiumai, riedlentės, irklentės.

Stovyklos dalyviams su savimi tereikia pasiimti gertuvę, rankšluostį, atsarginius marškinėlius ir kremą nuo saulės.

Ši savaitinė programa apima tiek teorines, tiek praktines žinias apie jūrą, bangas ir banglentes. Visi instruktoriai – patyrę Klaipėdos gelbėtojai, turintys tarptautinius banglenčių instruktorių, gelbėtojų ir pirmosios pagalbos sertifikatus, o svarbiausia – jie žino, kaip padaryti stovyklą nepamirštamu vasaros nuotykiu kiekvienam stovyklos vaikui.

Oras reikšmės neturi

Pats T. Ūksas maždaug prieš aštuonerius metus šią sporto šaką išbandė Portugalijoje, o dabar yra įsitikinęs, kad banglentėms Baltijos bangos irgi puikiai tinka. Be to, mokymuisi užtenka ir mažų bangelių.

"Oro sąlygos neturi reikšmės. Kuo prastesnis oras, tuo mums geriau. Su hidrokostiumu nė vienam vaikui nebūna žvarbu. Dvi valandas galima drąsiai išbūti vandenyje nesušalus", – aiškino pašnekovas.

Kai jūra itin rami, stovyklautojai vyksta į ekskursijas, išbando irklenčių, riedlenčių sportą. Pastarasis, T.Ūkso žodžiais, labai panašus į banglenčių.

"Banglentininkai sukūrė riedlentes, kad turėtų, ką veikti, kol nebus bangų. Todėl jos labai padeda treniruotis", – sakė klaipėdietis.

Pamokėlės vyksta saugiame gylyje ir stebint profesionaliems instruktoriams.

"Leidžiame vaikams pažinti ir suprasti jūrą, mokome, kad nereikia panikuoti įvykus nelaimei, kokių scenarijų tikėtis ir kaip nepasimesti jiems įvykus. Tiesiog elementarių taisyklių, kaip elgtis vandenyje", – pasakojo užsiėmimus vaikams vedantis T.Ūksas.

Išmoksta jau per pirmąją pamoką

Profesionalo manymu, vaikai itin imlūs šiam sportui ir greitai mokosi. Dažniausiai užtenka poros užsiėmimų, kad jo auklėtiniai drąsiai stovėtų ant banglentės.

"Reikia pripažinti, kad mokymasis niekada nesibaigia. Pernai turėjome gana stiprią grupę, todėl surengėme vaikų varžybas. Mokinius ir jų tėvus tai motyvuoja", – įsitikinęs klaipėdietis.

Išmėginti banglenčių sportą gali ir suaugusieji. T.Ūksas rengia privačias, pusiau privačias, grupines ir netgi "ekstra" pamokas, pastarosios skirtos visiems, norintiems tobulinti įgūdžius ir kilstelėti savo techniką į aukštesnį lygį.

"Prieš perkant nuosavą įrangą, kuri nėra pigi, siūlyčiau pirmiausia pasimokyti ir geriau pažinti banglentę. Pradmenys yra labai svarbu. Kai kurie išsigąsta vandens, bet visai be reikalo. Baisu tai, ko mes nesuprantame ar nežinome", – šyptelėjo pašnekovas.

Vaikų registracijai į vasaros stovyklą būtina užpildyti anketą. Ją galima rasti internetiniame tinklalapyje: http://www.banglente.com/stovykla/.

Kilus klausimams teirautis mob. tel. +370 686 02 356.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ISA sertifikato turejimas nereiškia, kad jau tai sąžiningas ir padorus žmogus.

Vardas

Vardas portretas
Sorry, galioja

Vardas

Vardas portretas
Kiek zinau, ISA sertifikatas nebegalioja
VISI KOMENTARAI 8

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių