Vietoj gero oro – pramogos

Nesulaukdami gerų orų, pajūrio kurortai poilsiautojus bando privilioti renginių gausa ir pramogomis. Joninių savaitgalį jų tikrai netrūks. Poilsiautojų antplūdžio neprognozuojama, tačiau tikimasi jų vis tiek sulaukti daug.

Nesulaukdami gerų orų, pajūrio kurortai poilsiautojus bando privilioti renginių gausa ir pramogomis. Joninių savaitgalį jų tikrai netrūks. Poilsiautojų antplūdžio neprognozuojama, tačiau tikimasi jų vis tiek sulaukti daug.

Vyks vanojimo čempionatas

Palangos turizmo informacijos centro vadybininkė Alma Slaboševičienė pasakojo, kad, nors orai nėra šilti, kurorte atostogaujančiųjų yra nemažai – ir lietuvių, ir atvykėlių iš kitų šalių.

"Susidomėjimas tikrai yra, bet Palanga nėra perpildyta. Vietų nakvynei galima rasti be vargo. Nors orai prastesni, žmonės randa pramogų. Apsilanko baseine, pasikaitina pirtyje, lankosi muziejuose. Ir verslininkai sugalvoja įvairių atrakcijų", – pasakojo vadybininkė.

Joninių savaitgalį kurorte netrūks renginių. Vakar čia prasidėjo antrasis pirties ir SPA festivalis "Gintarinė Baltija". Jis J.Basanavičiaus gatvėje ir paplūdimyje vyks visą dieną ir šeštadienį.

Tris dienas truksiančioje šventėje žiūrovų laukia patys įvairiausi pirties ir SPA malonumai.

Ant jūros kranto įrengtame mobiliame pirčių miestelyje bus galima pasikaitinti, pasivanoti, išbandyti sveikatinančias pirties procedūras. SPA miestelis vilios masažais, veido kaukėmis, grožio terapija, kvapų miestelis – aromaterapijos procedūromis.

Daugiausia dėmesio veikiausiai sulauks ketvirtasis vanojimo čempionatas Lietuvoje.

Laukia Jonų ir Janinų

Į įspūdingą Joninių šventę pakvies Palangos pašonėje esanti Šventoji. Šiai progai skirti renginiai prasidės šeštadienį ir tęsis iki antradienio. Vyks koncertai, laivų paradas, kermošius, degs laužas.

"Kviečiame visus apsilankyti. Orų negalima pakeisti, bet kas ieško pramogų, tas randa. Nereikia sakyti, kad Palangoje yra tik J.Basanavičiaus gatvė", – pabrėžė A.Slaboševičienė.

Anot Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidento Dariaus Miklovo, vasaros sezono pradžia yra banguota. Tačiau tikimasi, kad dar viskas prieš akis.

"Būna geriau, būna blogiau. Palanga labai laukia poilsiautojų. Manau, kad jų bus nemažai Joninių savaitgalį. Susidomėjimas tikrai buvo. Saulės yra mažiau, bet pramogų ir renginių daug. Visus gražiai priimsime, apgyvendinsime, pamaitinsime, pamasažuosime", – tvirtino prezidentas.

D.Miklovo teigimu, gegužę sulaukta daugiau poilsiautojų nei praėjusių metų tą patį mėnesį, birželis gal buvo prastesnis: "Į Palangą reikia važiuoti ne dėl gerų orų, o šiaip pailsėti".

Planus pakeitė lietus

Anot Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" direktorės Neringos Gecevičiūtės, prieš dvi savaites, mėnesį susidomėjimas Joninių savaitgaliu kurorte buvo didelis. Atvėsus orams jis sumažėjo.

"Matyt, žmonės pasižiūrėjo orų prognozes, pamatė, kad saulės ir šilumos nežadama, ir pakeitė savo planus. Tai yra natūralu. Tačiau užimtumas apgyvendinimo sektoriuje yra nemažas", – pasakojo vadovė.

N.Gecevičiūtė teigė, kad ir pastarosiomis dienomis gauta paklausimų dėl apgyvendinimo. Dauguma žmonių būsto ieško keturioms dienoms. Vietų viešbučiuose, privačiame sektoriuje dar netrūksta.
"Matyt, viską susitvarkė taip, kad turėtų mini atostogas", – spėjo vadovė.

Neringa Joninių savaitgalį pakvies į 16-ąjį tarptautinį folkloro festivalį "Tek saulužė ant maračių". Jis prasidėjo vakar ir tęsis iki antradienio. Atvykusiuosius jis įsuks į šokių, dainų ir pasakojimų sūkurį.
Ilgiausiais vasaros vakarais Kuršių nerijoje ypatingą nuotaiką kurs folkloro ansambliai iš įvairių Lietuvos regionų, svečiai iš Vokietijos, Latvijos, Baltarusijos.

"Tikimės, kad orai pagerės. Šiuo atžvilgiu negalima lyginti Neringos ir likusios pajūrio dalies. Dažnai pasitaiko atvejų, kai pas mus šviečia saulė, o prognozės rodė, kad lis. Tikimės, kad taip bus ir šį kartą", – vylėsi N.Gecevičiūtė.

Atšaukė rezervuotus kambarius

Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė neslėpė, jog verslininkai tikėjosi, kad birželis bus geresnis nei yra.

"Situacija nelabai gera. Daugiausia įtakos turi orai. Kai tik jie sugenda, žmonės nevažiuoja pas mus arba išvažiuoja. Iš pradžių Joninių savaitgaliui buvo viskas užsakyta. Dabar yra ir tokių, kurie atšaukė rezervacijas, ir tų, kurie abejoja", – pasakojo prezidentė.

I.Baltrušaitienė tvirtino, kad atšaukta buvo apie 20 proc. rezervacijų Joninių savaitgaliui.

"Gaila, bet negalime turėti įtakos orams. Gal žmonės planavo tik degintis pajūryje. Šiaip Neringoje pramogų netrūksta. Yra puikių takų, miškų, organizuojamos ekskursijos", – teigė prezidentė.
Klaipėdoje Joninių šventė tradiciškai vyks Jono kalne. Jos pradžia pirmadienį 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių