Vilioja pėdinti į Girulius

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos kultūrinėje programoje „Pėdink į Girulius 2015“ kitą savaitę – net keli renginiai.

Plenero pradžia – su muzika

Liepos 21 d. 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filiale–bendruomenės namuose (Šlaito g. 10A) skelbiamas šiemečio Renatės Lūšis tarptautinio akvarelės plenero atidarymas.

Ta proga visiems plenero dalyviams ir poilsiaujantiems klaipėdiečiams medinių pučiamųjų kvintetas „Debesuota su pragiedruliais“ – Vilma Lenkšaitė (fleita), Laura Kasinskaitė (obojus), Paulius Ščeponavičius (klarnetas), Mindaugas Paškauskas (voltornė), Kęstas Taujanskas (fagotas) – dovanos nuotaikingą koncertą „Vasaros spalvos“.

Šiemet 41-ajame tarptautiniame akvarelės plenere, kuris Lietuvos pajūryje vyks liepos 21–30 d., dalyvaus dailininkai akvarelininkai  iš Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Šiaulių, užsienio šalių – Švedijos, Suomijos, Vokietijos.

Už klasikos ribų

Tęsiant kultūrinių renginių programą „Pėdink į Girulius 2015“, liepos 22 d. 18 val. Girulių bibliotekoje koncertuos Tomo Mikalausko ir Karolio Vaičiulio violončelių duetas „Voicelless“.

Koncerte „Už klasikos ribų“ du muzikantai iš Klaipėdos, nuo jaunų dienų iš rankų nepaleidžiantys violončelių ir sparčiai užkariaujantys publikos dėmesį, atliks ne tik klasikinę, bet ir žymių nūdienos užsienio atlikėjų muziką. Koncerte jie gros Stingo, „U2“,  „AC/DC“, „Nirvanos“ ir kitų grupių kultiniais tapusių kūrinių interpretacijas.

Naujas grupės pavadinimas „Voicelless“ (liet. be balso) siejamas su vaikinų atliekamų dainų interpretavimu vien muzikiniais instrumentais, nepritariant vokalui. Duetas tiki, kad mintis ir jausmus galima išreikšti ir be žodžių.

Romanas ir paroda

Liepos 23 d. 18 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filiale vyks Ramūno Kraniausko tapybos darbų parodos „Iliuzija“ oficialus atidarymas ir trečiojo Jolitos Kraniauskaitės-Herlyn romano „Svaigulys“ pristatymas. Publikos laukia intriguojantis pokalbis apie gyvenimo ir kūrybos kelią su tėvu tapytoju ir dukra rašytoja.

Klaipėdietis architektas pagal profesiją ir menininkas iš pašaukimo R.Kraniauskas tapyti pradėjo vėlai. Jo dukra – buvusi klaipėdietė, Klaipėdos universiteto filosofijos bei logikos dėstytoja, Klaipėdos miesto savivaldybės tarptautinių ryšių specialistė, šiuo metu Hamburge gyvenanti J.Kraniauskaitė-Herlyn rašyti pradėjo irgi vėlai. Bet pradėti niekada ne per vėlu. Per labai trumpą laiką – trejus metus – ji parašė iš Lietuvoje išleido tris romanus: „Trys mano vieninteliai“ (2013),  „Vyrai ir jų žmonos“ (2014) ir „Svaigulys“ (2015). Jolita sakė, kad „Svaigulį“ parašiusi ištikimoms skaitytojoms reikalaujant pirmojo romano „Trys mano vieninteliai“ tęsinio. Būtent apie knygą „Svaigulys“ ir tapybos „Iliuziją“ bei apie abu užvaldžiusias kūrybines aistras bus kalbamasi su tėvu ir dukra tąvakar.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių