Žaismingos muzikos orkestras švęs 10-metį

  • Teksto dydis:

10 metų, 22 skirtingos programos – tai didelio pasisekimo sulaukęs Klaipėdos koncertų salės renginių visai šeimai ciklas „Žaismingos muzikos orkestras“. Gimtadienis, kurį šio projekto dalyviai su publika švęs kovo 6-ąją, – puiki proga prisiminti ryškiausias praėjusių koncertų akimirkas, kūrinius, asmenybes ir net rekordus.

Būtent su „Žaismingos muzikos orkestru“ gimęs į Gineso rekordų knygą įrašytas kūrinys „Catcerto“ su soliste kate Nora vėl skambės Klaipėdoje. Jubiliejiniame gimtadienyje dalyvaus ir jo autorius, dirigentas Mindaugas Piečaitis, gros Mindaugo Bačkaus vadovaujamas Klaipėdos kamerinis orkestras. Žaismingo gimtadienio šventiniai koncertai – kovo 6  d. 12 ir 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Per dešimtmetį sukaupti įspūdžiai galėtų nugulti į didelę storą knygą. Juk jau antrojoje šio projekto programoje gimė minėtas katės ir orkestro atliekamas kūrinys. Jo premjera 2009 m. birželį sulaukė tarptautinės žiniasklaidos dėmesio ir jau daugiau kaip 6 mln. peržiūrų platformoje „YouTube“. Netrukus „Catcerto“ buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą kaip pirmasis pasaulyje koncertas katei ir kameriniam orkestrui.

Visą Lietuvą nustebino „Žaismingos muzikos orkestras IX“. Ši programa buvo tokia sėkminga, kad net kelis kartus parodyta Vilniuje ir Kaune bei oficialiai pripažinta geriausiu 2012 m. Klaipėdos kultūros projektu. Teatralizuotame koncerte tada skambėjo kūno perkusija, kurios triukus demonstravo svečias iš Vokietijos Michaelis Siefke, buvo grojama neįprastais instrumentais  – puodeliais, dėžėmis, dideliais vandens buteliais, šlepetėmis, skambančiomis lazdomis ir kt. Programoje dalyvavo Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai ir Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokinės, kartu su orkestrantais sukūrę labai žaismingą nuotaiką.

Dar viena „Žaismingos muzikos orkestro“ programų kryptis – miuziklų įkvėpti teatralizuoti koncertai. Programos „Žaismingos muzikos orkestras koncertuoja su Mere Popins!“ ir „Žaismingos muzikos garsų orkestras“ taip pat apkeliavo Lietuvos koncertų sales, dėl didelio publikos susidomėjimo rodytos po kelis kartus.

Daug „Žaismingos muzikos orkestro“ programų skirta gabiausių Klaipėdos, Lietuvos ir net užsienio muzikuojančių vaikų pasirodymams su Klaipėdos kameriniu orkestru. Tokių koncertų patirtis jiems buvo labai naudinga, o įspūdžiai suteikė daug džiugių emocijų.

Šventiniuose koncertuose kovo 6-ąją publika scenoje išvys solistus – buvusius projekto dalyvius Dominyką Šeibokaitę (fleita), Korneliją Kupšytę (violončelė) ir jaunuosius atlikėjus iš Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijos, S.Šimkaus konservatorijos, J.Kačinsko ir J.Karoso muzikos mokyklų. Koncertą ves aktorius Simonas Lunevičius, kadaise grojęs kūno perkusijos projekte. Visa koncerto programa primins, koks spalvingas buvo „Žaismingos muzikos orkestro“ 10-metis.

Daug jaunųjų atlikėjų ir klausytojų augo kartu su „Žaismingos muzikos orkestru“, dalis jų dabar jau patys eina profesionalių muzikų keliu arba tiesiog nuoširdžiai mėgsta muziką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių