100 tūkstančių „praturtėję“ klaipėdiečiai bus teisiami

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl jaunimo nusikalstamos grupuotės, kurios nariai Klaipėdos mieste vykdė „žaibiškas" vagystes, įsibraudami į parduotuvių (bendrovių) patalpas.

5 grupuotės nariams ir 2 nusikalstamu būdu gautą turtą įsigijusiems asmenims inkriminuojama 11 nusikalstamų veikų (3 keturračių motociklų vagystės, vagystė iš darbo įrankių parduotuvės, nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto realizavimas bei kt.).

Įtariama, kad kaltininkai pagrobė turto už beveik 100 000 Lt. Grupuotės nariai sulaikyti per slaptą policijos operaciją 2010 m. liepos mėn. pabaigoje, nakties metu, Klaipėdoje, besirengiantys įvykdyti „žaibišką" vagystę iš statybos įrankių ir technikos parduotuvės. Įtariamųjų sulaikymo vietoje policijos pareigūnai aptiko vieną iš anksčiau pagrobtų keturračių motociklų, nešiojamas radijo stotis, kaukes, pirštines, trosą parduotuvės durims išlaužti.

Kratų metu rastos narkotinės medžiagos, mobiliojo ryšio signalų slopintuvas. 2 keturračiai motociklai ir dalis statybos įrankių surasti. Tik vienas iš įtariamųjų dirba, du iš jų, taip pat ir pats jauniausias (gim. 1991 m.), anksčiau teisti (už vagystes, plėšimus). Kaltininkai buvo suimti, šiuo metu jiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

LR BK 178 str. 2 d. už vagystę įsibraunant į patalpą, saugyklą ar saugomą teritoriją numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki 6 metų. LR BK 178 str. 3 d. už didelės vertės turto vagystę numato laisvės atėmimą iki 8 metų. LR BK 189 str. 2 d. už nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto realizavimą numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


Šiame straipsnyje: Žaibiška vagystėgrupuotė

NAUJAUSI KOMENTARAI

IO

IO portretas
Banditai ,plesikai,zudikai- kas cia per "svelnesnes? bausmes- Tokiams -nukertamos galvos,arba pakariami-kad nereiketu valyti patalpos. Visais amziais -taip buvo daroma!.Tik dabar-kai visiems zinomi kriminalai ir ju dangstytojai sulinde i valdzia "chebrai" galima skirti "svelnias"-kad neuzpyktu...

prašau

prašau portretas
skaitau straipsnius, apie nusikaltimus, atrodo, kad Klaipėdoje daugiausia jų,Bet manau, kad netiesa, nes jug skaitau klaipėdos dienraštį ir naujienas tik iš Klaipėdos, kitur jų tikriausia daugiau tų nusikaltimų.Klaipėdiečiai, nedarykiTe gėdos , taip nevokite, nereketuokite ir nedarykite tiek nusikaltimų, nejaugi jums taip nesvarbi miesto garbė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių