1000 km lenktynės jau atidarytos

Palangoje šiandien aidėjo sportinių automobilių variklių griausmas. Kurorto centre įvyko „Omnitel“ 1000 km lenktynių dalyvių paradas, pristatymas ir atidarymas.

Dešimtą kartą paeiliui rengiamose lenktynėse dalyvauja 53 komandos.

Palangos gyventojai ir kurorto svečiai turėjo galimybę stebėti spalvingą visų lenktynėse dalyvaujančių komandų paradą, iš trasos nusidrieksiantį į Vytauto gatvę, pabendrauti su sportininkais ir komandų vadovais, treneriais. Vytauto gatvėje vyko ir pretendenčių į Miss „Omnitel 1000 km lenktynės“ prisistatymas bei rinkimai, koncertai ir spalvingi šou.

Centrinėje kurorto Vytauto gatvė buvo rengiamos „Battery Super Sprint“ lenktynės.

Šiais metais, kaip ir pernai, vienais favoritų laikomi banko "Snoras" iniciatyva į Lietuvą atkeliaujantys du "Ferrari F430" bolidai. Vieną jų vairuos į komandą "Snoras Client Team" pakviesti du 2008-ųjų lenktynių Palangoje nugalėtojai - Aleksejus Vasiljevas ir Jonas Gelžinis, pernai startavę "Spyker C8 Spyder GT2R" automobiliu. Šįkart jiems talkins trečias profesionalus sportininkas iš Rusijos Ilja Burenka, dalyvaujantis "Ferrari Challenge" lenktynių serijoje.

Paraišką išbandyti jėgas didžiausioje automobilių sporto fiestoje Baltijos šalyse atsiuntė ir šį sezoną Belgijos čempionate pergalingai žengianti komanda "KS Motorsport", kurios lenktynininkai vairuos Lietuvoje dar nematytą automobilį "Ginetta G50 GT3".

Tokie lenktyniniai monstrai, sveriantys tik 975 kg, turintys sekvencinę pavarų dėžę ir 350 AG variklį, labai populiarūs Didžiosios Britanijos žiedinių lenktynių čempionate.

Prie egzotiškesnių "Omnitel" 1000 km lenktynių dalyvių galima priskirti ir A3000 klasėje važiuosiantį automobilį "Volkswagen New Beetle RSI". Lig šiol dalyvavęs profesionaliose "New Beetle Cup" serijos lenktynėse, atkeliavęs į Lietuvą automobiliukas buvo pritaikytas ištvermės lenktynėms. Juo važiuosiančią komandą - Igorį Sidunovą, Rimą Cesiulį, Andrių Pankevičių ir Roką Markevičių - treniruoja vienas labiausiai patyrusių Lietuvos žiedininkų Rimgaudas Statnickas. Kad komanda rimtai dirba, iliustruoja ir tas faktas, jog jiems pavyko pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su bendrove "Michelin" ir apsirūpinti įvairioms oro sąlygoms skirtomis padangomis.

Dar vienas žiūrovų dėmesį nuolat traukiantis automobilis - VAZ 2105 VFTS. Nutrūktgalvio Dovilo Čiutelės dirbtuvėse lenktynėms paruoštos mašinos variklis yra 138 AG. Tai nedaug, tačiau tokiu pat modeliu ralio lenktynėse dalyvaujantis D.Čiutelė beveik visuomet sugeba būti vienu A1600 klasės prizininkų.

Masiškiausios - A3000 ir A3000+ klasės. Joms priskiriamus automobilius vairuos net 17 ekipų sportininkai, todėl čia kova irgi bus labai atkakli. Juolab kad šių komandų sąrašuose irgi daug garsenybių, nestokojančių ambicijų savo pranašumą dar kartą įrodyti trasoje.

Sporto gerbėjams gerai žinomi Robertas Kupčikas, Darius Vilimas ir Žilvinas Juršys, susibūrę po komandos "Autochemija Elite" sparnu, į trasą išvairuos automobilį "Nissan 350Z". Nuolatiniai varžybų Palangoje dalyviai britai tėvas ir sūnūs Drewas, Dave ir Michaelis Hollandai liko ištikimi "Ford Sierrai RS500".

Pagal markes šiemet Palangoje daugiausia - net dvylika - pamatysime įvairių modifikacijų automobilų "Honda", vienuolika - BMW, šešias - "Volkswagen", keturias - "Porsche", po dvi - "Ferrari", "Audi", "Alfa Romeo", "Mitsubishi", "Nissan" ir "Renault", po vieną - "Ginetta G 50R", "Lotus", "Ford", "Peugeot", "Toyota".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių