1000 km lenktynės: nugalėjo „Snoras Client Team“

21.05 val. Palangoje finišavo 11.45 val. čia prasidėjusios dešimtosios, jubiliejinės „Promo Sporto“ paeiliui surengtos „Omnitel 1000 km. lenktynės“, pagrįstai tituluojamos kaip didžiausias ir prestižiškiausias automobilių sporto festivalis Baltijos šalyse. Šiemet jos buvo įtrauktos ir į Lietuvos 1000-mečiui skirtų renginių sąrašą. 

Pirmieji baltai juodą finišo vėliavą ir spalvingų fejerverkų saliutus nugalėtojų garbei pro savo „Ferrari F430 Challenge“ automobilio langus išvydo „Snoras Client Team“ komandos sportininkai. 

Aleksejui Vasiljevui ir Jonui Gelžiniui tai buvo jau antrasis toks laimėjimas šioje trasoje paeiliui, o šiemet minėtam tandemui talkinusio Iljos Burenko pavardė pirmą kartą papildė lenktynių Palangoje nugalėtojų garbės galeriją. 

Lenktynių laimėtojai anksčiau nustatyto 10 val. šių varžybų limito nuvažiavo 334 trasos ratus arba visą 1000 km lenktynių distanciją. Jaukų paviljoną susirentusių „Snoro“ gerbėjų džiaugsmui nebuvo ribų, kai nugalėtojai paskendo ištikimų jų sirgalių glėbyje ir simpatiškų merginų apsuptyje. 

Antrąją vietą su specialios konstrukcijos automobiliu „Adampolis Luego Kit car“ iškovojo „Bauer Racing“ komandai atstovavę vienas tituluočiausių šalies žiedinių lenktynių meistrų, analogiškų lenktynių Palangoje 2007 metais nugalėtojas Ramūnas Čapkauskas ir jam talkinęs Tomas Šipkauskas, per tą patį laiko limitą įveikę 319 ratų.   

Tik vienu ratu nuo antrųjų prizininkų atsiliko trečiosios vietos laimėtojai, „Rimo“ komandos lenktynininkai Rimantas Blažulionis, Saulius Vitkauskas ir Vaidas Navickas, vairavę dyzelinę „BMW 330“. Šis jų laimėjimas neatsitiktinis, nes komanda nuolat demostruoja ryžtą siekiant pergalės ir pastaruoju metu yra laimėję ar tapę gerokai trumpesnių, 4 val. lenktynių prizininkais. 

Per žingsnį nuo garbės pakylos trečiojo laiptelio liko Belgijos „KS Motorsport“ komanda, kurios lenktynininkai Stewe Vanbellingenas ir Benny Smetas vairavo iki tol Lietuvoje dar nematytą „Ginetta G50R“ automobilį ir nuvažiavę 317 ratų liko ketvirti. 

Po 314 ratų įveikė dvi ekipos -  „Snoras Client Team 2“ su „Ferrari F430“ ir „Alfa Romeo klubas“, kurios sportininkai, kaip byloja pats komandos pavadinimas, vairavo „Alfa Romeo 155“ automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių