1991-ųjų sausis ir Molotovo kokteilio kvapas

Grįžti į straipsnį

to > ...čia rašantys

to > ...čia rašantys portretas
Taip, mūsų šalis buvo turtinga.Pramonė, prekyba, 4 laivynai, žemės ūkis..Neblogai Lietuva laikėsi, nors ruselis visur saviškius sukišęs buvo ir vis važiavo jų giminaičiu srautas į geras darbo vietas iš plačiosios tėvynės.. Gaudavom iš rusyno anglį, naftą už kapeikas tonai.Žinoma atgal važiuodavo lašiniai, mėsa, ž.ū.produktai.//Tame ir esmė, kad tada beveik viską turėjom(jau girdžiu beretkų žviegimą :D), bet išvargino geležinė uždanga, kvaili ribojimai, veidmainystė ir įstatymas garbinti vienintelę ir nepakartojamą komunistų partiją.Pvz. kaimo žmogui negalima buvo dirbti mieste. Išskyrus jei nusiperki nekilnojamą turtą ar įstoji kur mokytis.O nekilnojamą turtą nusipirkti buvo labai sunku ..Taigi turėjom turto bet neturėjom laisvės kurią įsivaizdavom savaip.O dabar, pasirodo, kad pataikėm vėl ant to pačio grėblio.Tik mūsų ta laisvė keista + dar skurdas ir kasdieninis gyvenimas kančioje.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Paskaitai tokias rašliavas ir pagalvoji-dar po trisdešimt metų išaiškės ir tie,kurie rusų ambrazūras krūtinėm užkišo.Ir kaip jiems ne gėda?

> ...čia rašantys

> ...čia rašantys portretas
daug tiesos parašėte, tik negaliu suprast, iš kur okupuotoje Lietuvoje atsirado gausus šalies turtas? Juk okupantai per tiek metų turėjo viską nustekent ir išvežt, ar ne taip? taip ir išeina, kad kovojot už tai, kad nauji boželiai gerai gyventų, kai "prie ruso" gyveno gerai v i s i.

ale kiek

ale kiek portretas
Didvyriu,o kur jus 1991 buvote-nesimate

klaipedietis

klaipedietis portretas
nesamone prirasyta,na cirkas,klounai,juokdariai

:D

:D portretas
pašol vatnykai

sanciu,,kibiras,,

sanciu,,kibiras,, portretas
Seimo bufete,baigesisosiskos-kito maisto nebuvo beje,dirbo iki 22 val tsi gerai,kaip kaunieciai,pramusem fsntos ir kolos,bandeliu,tsi paskui apatinis gineju aukstas seile varvino na,kiek galejom,dalinomes. Seimas posedziavo jokiu ginklu,jokio maisto ir dar pasakyciau ka girdejau-jus cia sutrauktu

sanciu,,kibiras,,

sanciu,,kibiras,, portretas
.....ienu i seimo didziausia,,myzykla,,-simtsi buteliu,vaiksto du bachurai su kanistromis ,ir bando patsikyti ,,benza,,leiku nera,nieks net nezinojo ,,molotovo,,komponentu,iena arv vienas,ir degiasi cigarete,jo nuskilo kad spejom ,,ikalti,, Patiko Plunges savanoriu ginkluote-gesintuvai ir salmai......jie tipo rusus pavers i mumijas,jo kiek daug melo ir ,,didvyriu,,

sanciu,,kibiras,,

sanciu,,kibiras,, portretas
Kuo toliau-tuo daugiau bus melo ir ,,didvyriu,,-slykstu.Zinau apie parlamenra 100 faktu,,falsifikuotu,,didvyriu

R.Praleika.meloja

R.Praleika.meloja portretas
"..Šis incidentas Klaipėdoje nutiko būtent sausio 13-osios dieną ir tik per plauką išvengta baisios provokacijos..." Sausio 13-osios diena.. sarvociu ten dar nebuvo! Jie velau pasirode...Antras melas-"..Paskui prie tų šarvuočių buvo pastatytas vienas policijos ekipažas, skirtas tvarkai palaikyti..." POLICIJOS tada nebuvo, o buvo MILICIJA su savo pilka uniforma! Lietuvos zenkluikai, ant milicininku(pilka uniforma) atsirado dar daug veliau negu Sausio 13 diena!! Ir negeda taip meloti zmonems?

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
...teisingai-ne už tokią Lietuvą buvome pasirįžę mirti po tanku arba nuo rusų desantininko kastuvėlio,nes valdyti ją iškart pradėjo ir tebevaldo tie,kurie troško tik valdžios ir turtų.

...čia rašantys

...čia rašantys portretas
popieriniai patriotai ,,rūsiuose tupėjo" o tikri idealistai rinko pasipriešinimui žmones ir prieš SSSR tankus stovėjo.Aš asmeniškai nemėgstu sausio 13 .Ji primena nusivylimo skausmą kai mūsų viltimi, ryžtu ir Tėvynės meile buvo pasinaudota. Tų, kurie per Nepriklausomybės atgavimą,,stovėjo po obelim", laukė susikrovę lagaminus arba namuos iš baimės bezdėjo šviesą užsigesinę.O paskui išlindo, užvaldė Valstybę, ėmėsi privatizuoti-plėšti gausų šalies turtą, naikinti tikrąsias dvasines vertybes ir įvedinėti neoliberalizmą, dvigubus standatus.Tiek socialinėje politikoje, tiek teisėsaugoje, tiek kitose svarbiose šalies strateginėse srityse .

hahaha to to...

hahaha to to... portretas
uot tokie kaip tu 'gynejai' rusiuose pasislepe tupejo anuomet!!!

to hahaha

to hahaha portretas
Nuo tokių sovietikų kaip tu Lietuvos laisvę apginsim visada. Lok nelojęs.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Laiku ir vietoj juokiesi hahaha.Šitiem,kur paminėti,būtų užtekę žmogaus su šautuvu šešėlio už savivaldybės lango.Užtat dabar drąsūs ir vis garsiau kiauksi.

JahCity

JahCity portretas
Jai Robertas zinotu,uz ka kovojo... pasiuziuretu kas db.... R.I.P!!

Tiesa

Tiesa portretas
ačiū Jums ir lenkiame galvą, kad apgynėte mūsų laisvę nuo okupanto!

hahaha

hahaha portretas
jai ruskiai but noreja tai greit but isvaike nuo seimo muzikelius,but uzteke pora garsiniu suviu is tanko ir seimo aikste tuscia... stebejom kada prie ltr rumu tankas is garsinio sove,tai visi isilakste...gal tik keletas liko kurie uz tanko buvo...

jo

jo  portretas
nors tokia diena nustokit ,sazines turekit,

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Kažkodėl vis apie labiau ,,pūkuotus''.Preleika,Rezgevičius.O kur Cirilis Norkus pirmasis besiformuojančios tikrosios Lietuvos kariuomenės komendantas Klaipėdoje ir jo 25 faktiškai mirtininkai,ginkluoti mediniais automatais ir pasiruošę apginti savivaldybę prieš kovinėje parengtyje buvusius rusų desantininkus.Tarp kitko-tarp tų 25 buvo ir mano sūnus.

khe, nuotraukoje

khe, nuotraukoje portretas
kucai saugo savo tautos kraaugerio molį...:))))))

Nojus

Nojus portretas
Neabejoju, dabar mūsų Laisvę ginančių būtų nepalyginamai daugiau. Mes dabar jau žinome, ką ji reiškia, ji mumyse ir jos niekam neatiduosim. Tegul niekas tuom neabejoja. O mano bendramoksliui ir kaimynui iš Baltijos pr. pagarba!

Paaiskinsiu kodelčiui

Paaiskinsiu kodelčiui portretas
Siaubas pone taip nusišnekėjot...puča rusijoje suplaket su sausio ivykiais,....neaisku kas kam vadovavo. Žmones plikom rankom stovejo pries tankus, seime vyko juodas darbas...buvo prasoma pagalbos is viso pasaulio. Kaune zmones saugojo televizija nes buvo paskutinis langas i pasauli, Vilniuje TV buvo uzblokuota. Tėvynainiai ar jus nešat atsakomybe už lLietuva toliau balsuodami už komunistus, kurie ikūre partijas su ivairiu spalvu pavadinimais.

paaiskinu kodel

paaiskinu kodel portretas
Sausi,Vilniuje mes buvome,,isdurti,,uztat daug kaunieciu i Vilniu per rugpjucio puca ir nevaziavom-nepasitikejom,ginklavomes,ir sakem mes Kaune 100 kart daugisu nuveiksime,nei ten,kur neaisku kas kam vadovavo.Tai faktas.

buk ramus

buk ramus portretas
Nesurinktum

Galerijos

Daugiau straipsnių