2017-aisiais uostamiestyje – dėmesys saugumu

Per neseniai praūžusias šventes svarbiausiose miesto erdvėse buvo saugu. Tvirtinama, kad tai lėmė vieningas policijos, savivaldybės atstovų bei renginių organizatorių darbas. Vienyti jėgas ketinama ir šiemet Klaipėdai tapus Lietuvos kultūros sostine.

Praėjusią savaitę su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku susitiko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato, uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus bei kalėdinius renginius organizavusios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ atstovai.

Susitikimo metu aptarta, kaip kalėdiniu periodu mieste sekėsi užtikrinti viešąją tvarką, kalbėta ir apie šiemet laukiančius iššūkius.

V.Grubliauskas pasidžiaugė gerai sutelktu įvairių žinybų darbu ir pabrėžė, kad šiemet uostamiestyje buvo sukurta puiki švenčių sutikimo atmosfera.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas neabejojo, kad gerą rezultatą pavyko pasiekti dėl konstruktyvaus bendradarbiavimo tiek su savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojais, tiek su kalėdinių renginių organizatoriais.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys teigė, kad per visą šventinį laikotarpį sulaukta nemažai gyventojų pagyrų policijos pareigūnams, visą mėnesį patruliavusiems šiemet zona be pirotechnikos paskelbtoje Teatro aikštėje.

Klaipėdiečiams patiko, jog policininkai maloniai bendravo su gyventojais ir miesto svečiais, informuodavo juos apie šiųmetes naujoves.

R.Žiubrio teigimu, per šventes buvo jaučiamas ir klaipėdiečių, kaip miesto šeimininkų, aktyvumas, mat šventinėse erdvėse pastebėję problemų žmonės suskubdavo apie jas pranešti.

Susitikimo metu aptarti ir šiais metais Klaipėdai tapus Lietuvos kultūros sostine laukiantys iššūkiai. Susidurti su jais teks jau šią savaitę vyksiančio oficialaus Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės atidarymo metu.

V.Grubliauskas vardijo, kad šiemet mieste numatoma kur kas daugiau renginių, išskirtinio pasirengimo reikalaus ir šiųmetė Jūros šventė, kurios metu vyks „The Tall Ships Races 2017“ burlaivių lenktynės.

Neabejojama, kad praėjusiais metais aukštai iškeltos saugumo užtikrinimo kartelės nuleisti negalima.

A.Motuzas patikino, kad policija jau rengiasi laukiantiems iššūkiams. Numatoma ir toliau bendradarbiauti bei vienyti jėgas su miesto institucijomis, renginių organizatoriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių