2017-ieji: bankrotų ir atleidimų metai

Valdančiųjų pasididžiavimą savo nuopelnais visuomenės gerovės kėlimui sprogdina kraupi statistika. Pernai, lyginant su 2016-aisiais, bankrotų Klaipėdos regione padvigubėjo, o atleistų asmenų skaičius išaugo net septynis kartus.

Klaipėdos teritorinė darbo birža, baigiantis 2017-iesiems, gruodžio 27-ąją gavo paskutinį metų pranešimą apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą uostamiestyje registruotoje bendrovėje „RJF Baltic“. Dėl įmonės bankroto numatoma atleisti 102 darbuotojus.

Klaipėdos teritorinės darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėjas Egidijus Palevičius patvirtino, jog pernai gauta 120 pranešimų apie įmonių bankrotus, daugiausiai iš bendrovių, kurių veiklos rūšis –  mažmeninė prekyba ir krovininis kelių transportas.

„2016 metais tokių pranešimų gauta tik 56. Taigi pernai jų padvigubėjo. Be to, pranešimų apie grupinius atleidimus 2017 metais gauta 12, užpernai jų buvo 9. Tačiau, palyginus atleistųjų skaičių, pernai darbuotojų Klaipėdos regione atleista virš 700, o 2016 metais – apie 100 žmonių, tiek kiek pernai jų atleista tik iš vienos įmonės“, – pastebėjo E.Palevičius.

Taigi atleistų asmenų skaičius pernai, lyginant su 2016 metais, išaugo net septynis kartus. Didžiausias atleistų darbuotojų skaičius (106) iš bendrovės, kuri užsiėmė faneravimo dangos ir medienos plokščių gamyba.

Pastebima, kad daugiausia žmonių atleista tose įmonėse, kurios sudarinėdavo darbo sutartis nepilnai darbo dienai, nes nuo šių metų pradžios pasikeitus įstatymams, darbdavys mokesčius turi mokėti nuo minimalios darbo algos, nepaisant kokiu krūviu dirba darbuotojas. 

Anot E.Palevičiaus, didžiąją dalį atleistųjų dažniausiai pavyksta įtraukti į darbo rinką. Per 2017 m. gruodžio mėnesį Klaipėdos teritorinėje darbo biržoje užsiregistruota 2501 bedarbis. Bedarbių santykis su darbingo amžiaus gyventojais mėnesio pabaigoje buvo 7,3 proc. Įdarbintas 1051 ieškantis darbo asmuo, į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nukreipti 204 asmenys, įregistruotos 1357 naujos laisvos darbo vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

#klaipedosateitis

#klaipedosateitis portretas
LIŪDNA STATISTIKA. Taip ir toliau miestas ritasi žemyn. O, ir miesto valdžia aktyviai prisideda prie tų bankrotų, kaip maršrutinių taksi įmonių subankrotinimas ir į jų vietą pakviesta Kauno įmonė "Kautra". Ką dar turi nuveikti miesto neoliberalai, kad žmonės pradėtų krutėti ir galų gale tartų savo žodį tiems neoliberalams NE. 700 dirbančiųjų, tai reiškia 700 šeimų liko be pajamų arba be dalies pajamų. Miesto valdžiai visiškai nerūpi miestiečiai ir jų gerovė. Tikėsimes, kad miesto rinkėjai jiems už tai "atsidėkos" per rinkimus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių