24 mln. litų projektas: pradedama Neringos kelio rekonstrukcija

Simbolinės kapsulės įkasimo ceremonija buvo paskelbta kelio Smiltynė–Nida rekonstrukcijos pradžia. Prieš 43 metus statytas kelias jau buvo virtęs tikru galvos skausmu neringiškiams ir kurorto svečiams.

„Pildosi visų neringiškių svajonė, kuri užgimė maždaug prieš dešimtmetį. Kiek avarijų būtų išvengta ir kiek nervų būtų sutaupyta, jei mums būtų pavykę sulaukti šios rekonstrukcijos bent aštuoneriais metais anksčiau. Todėl mes labai džiaugiamės šiais pokyčiais, – kalbėjo Neringos meras Darius Jasaitis. – Poilsiautojas, išvydęs Neringos kelią, keikia visą kurortą ir UNESCO. Žmogus nebenori matyti Neringos grožio, o papuolęs į bėdą dėl kelio gyvenime daugiau nebenori čia sugrįžti.

Pirmiausiai bus rekonstruojamas 9,63 kilometro ilgio kelio ruožas nuo Preilos iki Nidos.

„Planuojame, kad remonto darbai bus baigti iki 2014-ųjų pabaigos. Taip, kelio būklė yra labai bloga, nes vis tikėjomės rekonstrukcijos, todėl čia ir nebuvo remonto. Tačiau planuojama, kad dalį darbų bus galima atlikti dar šį rudenį“, – aiškino įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ direktorius Petras Kaučikas.

Rangovai žada vasarą, kai bus intensyviausias eismas, darbus sustabdyti. P.Kaučikas tikino, kad rekonstruoti reikėtų visą kelią Smiltynė–Nida.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius dienraščiui teigė, kad ši idėja gali virsti realybe.

„Tai visai įmanomas dalykas ir tai nėra sudėtinga. Kol kas viso šio kelio rekonstruoti nereikia. Todėl darbai bus atliekami etapais, atsižvelgiant į kelio būklę. Manau, įmanoma, kad būtų rekonstruotas visas kelias“, – sakė R.Sinkevičius.

Kelio plotis turėtų išlikti tas pats – 8 metrai, iš abiejų pusių bus įrengtas 0,5 m sustiprintos dangos kelkraštis.

Rekonstravimo darbus kelio ruože Preila–Nida vykdys kelių tiesimo įmonė „Lemminkainen Lietuva“.

Šiems darbams Lietuvos automobilių kelių direkcija yra numačiusi 24 milijonus litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Uz tokius pinigus tas kelias turetu buti pasildomas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių