Abiturientė iš Palangos atstovaus Lietuvai talentų forume

  • Teksto dydis:

Palangos senosios gimnazijos abiturientė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro įgyvendinamo projekto „Mokinių jaunųjų tyrėjų atskleidimo ir ugdymo sistemos sukūrimas - II etapas“ dalyvė, 2014 m. ES jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo laureatė Gabrielė Bumbulytė atstovaus Lietuvai ketvirtajame Šveicarijos talentų forume.

Šis forumas, į kurį kviečiami gabiausi Europos mokiniai, vyks sausio 30 d. - vasario 2 d. Tuno mieste.

Forumo tikslas - suburti talentingą Europos šalių jaunimą ir paskatinti jį kurti idėjas, padėsiančias spręsti šiandien ir ateityje aktualias žmonijos problemas. Forumo dalyviai ne tik ieškos naujų sprendimo būdų, bet ir turės unikalią galimybę pabendrauti su žymiais mokslininkais, verslininkais, politikais ir visuomenės veikėjais. 

Ketvirtojo Šveicarijos talentų forumo tema "Pažangus augimas ir vartojimas". Riboti gamtos ištekliai, klimato kaita, gyventojų perteklius mūsų planetoje - problemos, kurios kasdien tampa vis aktualesnės ir nebegali būti ignoruojamos.

70 dalyvių iš įvairių šalių dirbdami komandomis ieškos atsakymų, kaip šiame technologijų ir globalizacijos amžiuje, kur vartojimas yra  pagrindinis ekonomikos variklis, užtikrinti pažangų augimą ir tvarų naudojimą, paskirstyti išteklius taip, kad jų užtektų ir ateities kartoms.

Šveicarijos talentų forumą organizuoja Šveicarijos jaunimo mokslo fondas, kuris nuo 1967 metų remia mokslu besidominčius, motyvuotus ir talentingus vaikus bei jaunimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių