A.Burkšas atostogas praleis jachtoje „Ambersail“

Gruodį Klaipėdos apskrities viršininko postą gavęs Arūnas Burkšas savo kėdę trims savaitėms paliks savo pavaduotojui Artūrui Šulcui.

Nuo vasario 11 iki kovo 2 d. apskrities vadovas pasiprašė neapmokamų atostogų , kurių metu prisidės prie „Tūkstantmečio odisėjos“ įgulos ir plauks jachta „Ambersail“.

Dar kandidatuodamas į viršininko postą A.Burkšas neslėpė, jog ketina traukti į šį žygį. Jis ruošėsi dalyvauti penktajame odisėjos etape. Tačiau išplaukimo data tąkart beveik sutapo su naujojo apskrities viršininko darbo pradžia, todėl buriuotojas nutarė atidėti savo planus.

Ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus pasirašytu potvarkiu A.Burkšas išleidžiamas nemokamų atostogų pagal Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo 37 straipsnį, kuriame tokia galimybė numatyta dėl šeimyninių ar kitų aplinkybių.

 „Dirbu jau pusantro mėnesio, įsivažiavau į vėžes. Viskas sklandžiai dėliojasi, žiemą tų darbų nėra tiek daug, todėl manau, kad nieko neatsitiks, jei išplauksiu. Esu dėkingas savo pavaduotojui A.Šulcui, kuris sutiko dirbti už du“, - teigė apskrities viršininkas.

Apskrities viršininkas teigė norintis su savo draugais prisidėti garsinant Lietuvos tūkstantmečio vardo sukaktį. Buriuotojas su įgula plauks iš Ušuajos (Argentina) aplink Horno iškyšulį iki Buenos Airių (Argentina). Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Vasario 16-ąją, A.Burkšas sutiks netoli Horno rago - piečiausiame Pietų Amerikos taške.


Šiame straipsnyje: burkšasAmbersail

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių