„Agrovet“ šaudo tuščiais šoviniais

  • Teksto dydis:

Prieš porą metų Kretingalėje prasidėjusio mėsininkų ir vandentiekininkų karo šūvius priverstas klausytis ne tik Klaipėdos rajonas, uostamiestis, bet ir sostinė. Tačiau panašu, kad viena pusė - karo kirvį iškasusi UAB "Agrovet" – šaudo pro šalį: tiek Klaipėdos, tiek Vilniaus teismai pripažįsta teisybę esant AB "Klaipėdos vanduo" pusėje.

Mėsininkų ir vandens tiekėjų karo frontas labai platus - iš viso tarp šių dviejų įmonių vyksta net 16 teisminių procesų. Dviejuose iš jų neseniai priimti galutiniai ir neskundžiami sprendimai. Abiem atvejais išvada viena - "Klaipėdos vanduo" ir šios bendrovės vadovas Leonas Makūnas yra teisūs.

Nuo 2012 metų sausio, kai AB „Klaipėdos vanduo“ perėmė Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje esančių vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo paslaugų vykdymą, Kretingalės mėsos gamintojai kibo vandentiekiečiams į atlapus.

Pirmiausia "Agrovet" apskundė AB "Klaipėdos vanduo" ir UAB "Klaipėdos rajono vandenys" jungtinės veiklos sutartį, kuri buvo sudaryta tam, kad būtų galima sklandžiai perimti veiklą Klaipėdos rajone. Mėsos perdirbėjai teigė, esą toje sutartyje yra įrašyti punktai pažeidžia jų teises. Tačiau šių metų lapkričio 14-ąją Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė “Agrovet” skundą kaip nepagrįstą.

„Mums palankų sprendimą šioje byloje anksčiau buvo priėmęs ir Klaipėdos rajono apylinkės  teismas bei Klaipėdos apygardos teismas. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas tik padėjo tašką šioje istorijoje”, - laimėtos bylos esmę apibūdino L. Makūnas.

Tai ne pirmas mėsininkų pralaimėtas mūšis. Pernai pavasarį su UAB “Agrovet” susijusi bendrovė UAB “Hidrona” apkaltino L. Makūną davus neteisėtą nurodymą – esą direktorius liepė įmonės "Klaipėdos vanduo” darbuotojams privačiame “Hidronos” nuotekų šulinyje įmontuoti sklendę.

Dėl šio fakto Klaipėdos rajono policija AB “Klaipėdos vanduo” vadovui surašė protokolą, tačiau balandį Klaipėdos miesto savivaldybės Tarybos administracinė komisija nutraukė administracinės teisės pažeidimo bylą nenustačiusi jokio pažeidimo.

Mėsininkai šį sprendimą apskundė Klaipėdos miesto apylinkės teismui. Šis irgi konstatavo, kad L. Makūno veiksmuose pažeidimo nebuvo, tačiau “Hidrona” nenurimo ir apskundė tokį teisėjų verdiktą. Ir pagaliau rugsėjo 9-ąją jau Klaipėdos apygardos teismas priėmė galutinį sprendimą- paliko galioti apylinkės teismo nutartį ir mėsininkų apeliacinio skundo netenkino. Šis sprendimas taip pat neskundžiamas.

AB „Klaipėdos vanduo“ dar 4 bylose su Kretingalės mėsininkais yra sulaukusi palankių pirmosios instancijos teismų sprendimų.


Šiame straipsnyje: AgrovetKlaipėdos vanduoteismai

NAUJAUSI KOMENTARAI

to baisu

to baisu portretas
Ale tikrai, nepinga. Nes Klaipėdoje jis ir taip yra pigiausias Lietuvoje. Gal kartais nežinojot? Gal už tokį pasiekimą ir premijų negaila :)

noriu premijos

noriu premijos portretas
ir kaip nebus riebiu premiju, jei skaitikliu butuose paklaida suderinta ,,leidziamose ribose" bet i didesne puse - vartotojo nenaudai

oo

oo portretas
o kažko kiek pamenu vsi straipsniai kas liečia Klaipįdos vandenis, skamba kaip iš vienos varpinės, ar tai reklaminis straipsnis?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių