Aikšteles vaikams vėl statys ant sniego

Nuogąstavimai, jog ir šiemet Klaipėdoje vaikų žaidimų aikštelės, lauko treniruokliai bus statomi ant sniego, tad pavasarį kels grėsmę sveikatai, panašu, gali pasitvirtinti. Iki šiol neaišku, kada prasidės darbai, kuriuos numatyta atlikti už bendruomeniškumui skatinti skirtus pinigus.

Nuogąstavimai, jog ir šiemet Klaipėdoje vaikų žaidimų aikštelės, lauko treniruokliai bus statomi ant sniego, tad pavasarį kels grėsmę sveikatai, panašu, gali pasitvirtinti. Iki šiol neaišku, kada prasidės darbai, kuriuos numatyta atlikti už bendruomeniškumui skatinti skirtus pinigus.

"Viską lemia viešieji pirkimai. Esmė ta, kad procedūros jau trunka kokius du mėnesius. Konkurse įrengti vaikų žaidimų aikšteles ir lauko treniruoklius dalyvavo nemažai pretendentų. Jie nebuvo gerai pasiruošę – nepateikė visų reikiamų dokumentų. Tačiau iš konkurso pašalinti negali, nes tada apskųs teismui. Todėl ir buvo prašoma patikslinti dokumentus, o paskui laukiama ir laukiama, tada vėl prašoma, vėl laukiama", – problemą įvardijo Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

Ji vylėsi, jog procedūros galiausiai bus baigtos ir realūs darbai prasidės dar šią savaitę.

Praėjusiais metais vaikų žaidimų aikštelės buvo montuojamos, kai žemę jau kaustė įšalas. Todėl įrenginiai nebuvo pakankamai gerai įtvirtinti, pavasarį sūpuoklės ėmė griūti ir tik per atsitiktinumą nesužalojo vaikų.

Siekta, jog šiemet situacija pasikeistų, tačiau, panašu, kad vaikų žaidimo aikštelės vėl bus statomos ant sniego. "Nežinau, tyliu. Tikėkimės, kad žiema pasislinks, ateis vėliau, leis normaliai dirbti. Negalime neskubinti darbų, pinigus turime išleisti šiais metais, nes kitaip juos reikės grąžinti į valstybės biudžetą", – aiškino A.Daujotienė.

Klaipėdiečiai šiemet aktyviai teikė paraiškas, kur būtų galima išleisti bendruomeniškumui skatinti iš valstybės skirtus 500 tūkst. litų. Keturios vietos bendruomenių tarybos nusprendė, jog pinigai turi būti padalyti 108 prašymams patenkinti.

Bendruomenių atstovai nusprendė, jog mieste už iš valstybės skirtus pinigus reikia atnaujinti 42 vaikų žaidimų aikšteles, įrengti 8 lauko treniruoklių kompleksus, suremontuoti "skeitparką" prie Klaipėdos jaunimo centro, atnaujinti 10 krepšinio aikštelių, viešose miesto vietose įrengti suoliukų, organizuoti renginių ir paskaitų gyventojams, kurių tema – geresnis tėvų bendravimas su vaikais.

"Pinigų bendruomeniškumui skatinti bus skirta ir kitais metais, todėl paraiškas galėsime priimti jau ir vasarį ar kovą. Tikiuosi, jog kitąmet bus pasirinktos "minkštosios" veiklos – renginiai, paskaitos, įvairios treniruotės, vaikų vasaros stovyklos, kurios išties skatintų bendruomeniškumą. Be to, tuomet kiltų ir mažiau problemų dėl viešųjų pirkimų. Manau, kad vaikų žaidimų aikštelių jau būsime įrengę užtektinai", – teigė A.Daujotienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GYVENTOJAI

GYVENTOJAI portretas
GERAI,KAD PASTATO VAIKAMS. TIK PROBLEMA TAME, KAD PAVASARI VISKĄ REIKIA PERTVARKYTI, O PRISIŠAUKTI PAGALBOS REIKIA NETGI IKI AUŠČIAUSIEMS VALDININKAMS BELSTIS. MUMS TAIP BUVO, TAI SUREAGAVO IR SUTVARKĖ TIK TADA KAI PARAŠIAU SAVIVALDYBĖS ŪKIO DEPARTAMENTO VODOVUI.

bardakas

bardakas portretas
Savivaldybės neveiksnumas tiesiog šiurpina.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių