„airBaltic“: skrydžiai iš Palangos pasiteisino

Bendrovė „airBaltic“ iš Vakarų Lietuvos skraido jau lygiai dvejus metus – per šį laikotarpį iš ir į Palangos oro uostą skraidino beveik 55 tūkstančius keleivių.

Šiuo metu „airBaltic“, jausdama augantį poreikį verslo ir poilsinėms kelionėms, ruošiasi padvigubinti vykdomų reisų iš Palangos skaičių ir vasaros laikotarpiu tikisi pagausinti skraidinamų keleivių skaičių.

Kovo 28 dieną, prasidėjus naujam vasaros skrydžių sezonui, oro bendrovė prie keturių reisų per savaitę pridėjo tris naujus – dabar „airBaltic“ lėktuvai iš Palangos oro uosto kyla kasdien. Nuo gegužės 15 dienos oro bendrovė numato dar šešis papildomus reisus. Visomis dienomis, išskyrus pirmadienį, bus vykdoma po du skrydžius per dieną.

„Kaip ir pačioje pradžioje, kai tik pradėjome skraidyti iš Palangos į Rygą, taip ir dabar šis maršrutas yra vienas labiausiai pasiteisinusių mūsų veikloje. Pradėjus nuo aštuonių reisų per savaitę, mūsų lėktuvai kilo su 62 proc. užpildytų vietų. Dabar, rinkoms atsigaunant po krizės, vėl didiname reisų skaičių ir geriname veiklos rodiklius. Džiaugiamės Vakarų Lietuvoje matydami augantį potencialą turizmo plėtrai ir didėjančius verslo poreikius. Siekiame ne tik didinti skrydžių pasiūlą, bet ir aktyviai dalyvaujame iniciatyvose, skatinančiose atvykstamąjį turizmą“, – teigė „airBaltic“ viceprezidentas ir generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda.

Išankstiniais preliminariais duomenimis, oro bendrovė „airBaltic“ praėjusį mėnesį per Palangos oro uostą skraidino 1 578 keleivius ir atliko 38 skrydžius.

T.Vizgirdos teigimu, optimizmo Vakarų Lietuvoje teikia ne tik stiprėjantys verslai, pramonė, bet ir pamažu pilnėjantys lėktuvai – jei pernai kovą buvo skrendama su vidutiniškai 44 proc. užimtų vietų lėktuvuose, šiais metais rodiklis ūgtelėjo iki 70-ties procentų, kuris 10 proc. viršija vidutinį lėktuvų užimtumą.

Per du veiklos metus „airBaltic“ per Palangos oro uostą skraidino 54,6 tūkstančius keleivių ir atliko 1890 skrydžių. Rekordinis per vieną mėnesį skraidintų keleivių skaičius buvo pasiektas 2009 metų rugpjūtį – oro bendrovės paslaugomis naudojosi 4396 keleiviai. Vidutiniškai per Palangos oro uostą kiekvieną mėnesį „airBaltic“ skraidina 2060 keleivių, o vidutinis lėktuvų užimtumas sudaro 60 proc.

„airBaltic“ duomenimis, daugiausia keleivių iš Palangos oro uosto su persėdimu Rygoje vyksta į Amsterdamą, Dubliną, Londoną, Kopenhagą, Romą. Oro bendrovės viceprezidento teigimu, tai anaiptol nėra tik verslo kelionės – tiek lietuviai, tiek užsieniečiai, ypač vasaros sezonu, vyksta atostogų.

„airBaltic“ rekordinio keleivių skaičiaus tikisi sulaukti rugpjūčio pabaigoje - rugsėjo pradžioje, kai Lietuvoje vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas. Oro bendrovė, sudariusi sutartį su Lietuvos krepšinio federacija, tapo oficialiu čempionato vežėju. Bendrovė jau sulaukė grupinių skrydžių užsakymų iš Italijos, Prancūzijos, Graikijos, Gruzijos.


Šiame straipsnyje: Palangos oro uostasairBaltic

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių