Aistruolių zonai – dideli reikalavimai

Nuo birželio 14-osios visą mėnesį Rusijoje kunkuliuos pasaulio futbolo čempionato aistros. Klaipėdiečiai siekia, kad tomis dienomis futbolo dvasia sklandytų ir uostamiestyje.

Mero kabinete buvo susirinkę asmenys, norintys, kad mūsų mieste buvo įrengta aistruolių zona („fan zona“), kurioje rinktinių kovas ekrane ar ekranuose galėtų stebėti ir klaipėdiečiai, ir iš Rusijos atklydę kitų šalių futbolo mėgėjai.

„Išgirdau iniciatyvą parodžiusios bendruomenės balsą, – po susitikimo teigė meras Vytautas Grubliauskas. – Diskusiją pradėjome nuo galimo turistų srauto, atvyksiančio į čempionatą, priviliojimo į Klaipėdą. Nepaisant to, kad Kaliningrade dar yra nemažai vietų apsigyventi viešbučiuose ar privačiame sektoriuje, dalis atvykėlių į šią Rusijos sritį ieškos pramogų ir nakvynės Klaipėdoje. Skubėsime pasiųsti žinią pasauliui, kad miestas yra pasirengęs priimti juos – turi visą infrastruktūrą. Tai nėra idėja, gimusi šiomis dienomis. Klaipėdos turizmo informacijos centras sausio mėnesį buvo išplatinęs lankstinukus apie turistų laukiantį mūsų miestą.“

Anot mero, kad būtų įrengta aistruolių zona, laukia labai daug darbų. Vien noro neužtenka, reikia užpildyti nemažą kalnų popierių Tarptautinei futbolo federacijų asociacijai (FIFA), kuri suteiks ar nesuteiks zonai licenciją.

„Po pokalbio išsigrynino keletas minčių, – teigė V.Grubliauskas. – Nėra realu, kad mieste bus kelios aistruolių zonos. Tai visiškai nepasiteisintų. Prisiminkime 2011-aisiais Klaipėdoje vykusį Europos krepšinio čempionatą. Gerai būtų, kad uostamiestyje būtų nors viena futbolo mėgėjų teritorija, kurioje būtų jauku ir patogu. Aistruolių zona –tai ne vien tik didelis ekranas, maistas ir gėrimai. Tai ir prekyba suvenyrais, yra pramogos, ir sporto, muzikos bei šou žvaigždžių pakvietimas į zoną. Įgyvendinę visus reikalavimus, verslininkai dar turės sumokėti mokestį maždaug už vieną vietą vieną dolerį. Jei, pavyzdžiui, aistruolių zoną sudarys 1000 vietų, tai reikės pakloti maždaug 1000 dolerių. Dėl to mokesčio yra įvairių niuansų.“

Meras tikisi, kad į Klaipėdą privilioti žvaigždžių padės Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius, gimęs ir futbolininko karjerą pradėjęs uostamiestyje.

„Jei į aistruolių teritorijoje nebus garsių ir įdomių žmonių – misija nepasiteisins“, – pabrėžė miesto galva.

Kol kas nėra numatyta konkreti vieta aistruoliams. Tai priklausys nuo iniciatyvaus verslininko, sieksiančio zonos licencijos.

„Akivaizdu, kad licenciją gavęs verslininkas zoną įrengs prie savo įstaigos arba šalia“, – teigė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių