A.Každailevičiui – grėsmė netekti posto

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus darbu nepatenkinti jį į šį postą delegavę socialdemokratai rytoj spręs, ar iš Aloyzo Každailevičiaus atimti įgaliojimus.

Šis klausimas rytoj bus svarstomas neeiliniame Socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus tarybos posėdyje.

„Pagal mūsų partijos statutą, skyriaus taryba priima sprendimą, ar žmogų deleguoti į mero, savivaldybės administracijos direktoriaus, frakcijos seniūno postą. Jei taryba svarsto ir siūlo kažkuo būti, tai gali pasiūlyti ir kažkuo nebebūti“, - teigė Socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas ir frakcijos miesto taryboje seniūnas Sigitas Dobilinskas.

Jei partijos skyriaus taryba nuspręs atšaukti A.Každailevičiaus kaip savivaldybės administracijos direktoriaus įsipareigojimus, jis savo poste gali ir išlikti. Iš pareigų atleisti A.Každailevičių gali tik miesto taryba.

„Mūsų partijos skyriaus taryba jam gali duoti vienokius ar kitokius pasiūlymus, bet kokie jie bus - dar neaišku“, - tvirtino S.Dobilinskas.

Tikėtina, jog A.Každailevičiui gali būti pateiktas pasiūlymas savo noru pasitraukti iš pareigų. „Jei partijos skyriaus taryba atšauks A.Každailevičiui suteiktus įgaliojimus, vadinasi, partija jo nebepalaiko tose pareigose. Kas tada? Matysime. Kai bus sprendimas, tuomet ir kalbėsime“, - svarstysi versijų nebuvo linkęs S.Dobilinskas.

Pats A.Každailevičius neslėpė, kad naujiena, jog rytoj partijos skyriaus taryboje bus svarstomas klausimas dėl jam suteiktų įgaliojimų atšaukimo, buvo „šiek tiek netikėta“. „Kodėl šis klausimas keliamas, matyt, daugiau žino tie, kurie jį suformulavo. Tikiuosi, kad mano įgaliojimai nebus atšaukti, net tai būtų neprotinga. Fantazuoti, kas būtų, jeigu būt, nenoriu“, - teigė A.Každailevičius, pasiteiravus, ar jis pasitrauktų iš užimamų pareigų, jei partijos skyriaus taryba atšauktų jo įgaliojimus.

S.Dobilinsko žodžiais, partijos skyriaus taryboje klausimas dėl A.Každailevičiui suteiktų įgaliojimų atšaukimo bus svarstomas todėl, kad jau kurį laiką nesutampa jo ir miesto taryboje esančių socialdemokratų pozicijos dėl įvairių sprendimų.

Paskutinis lašas, perpildęs kantrybės taurę, - nauja savivaldybės administracijos struktūra. Nors miesto taryboje esančios Socialdemokratinės koalicijos frakcijos nariai A.Každailevičių kritikavo už šią struktūrą, tačiau jis vis vien ją pataikė miesto tarybai ir buvo patvirtinta.

Rytoj Klaipėdos socialdemokratų tarybos posėdyje bus svarstomas klausimas, ar atšaukti S.Dobilinsko kaip frakcijos seniūno įgaliojimus. „Įrašiau šį klausimą todėl, kad nenoriu asmeniškumu. Galbūt blogai dirba ne A.Každailevičius, o bėda yra ta, jog seniūnu yra S.Dobilinskas“, - sprendimą „pasitikrinti“ savo darbo kokybę argumentavo S.Dobilinskas.


Šiame straipsnyje: Aloyzas Každailevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių