A.Každailevičius galimai pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą

Vyriausybės atstovo tarnyba Klaipėdos apskrityje kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, siekdama išsiaiškinti, ar Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui pasirašant paslaugų pirkimo sutarties pakeitimą (papildomą susitarimą) su bendrove „Specialus autotransportas“ dėl paslaugų įkainių padidinimo nebuvo pažeistos Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatos.

Klaipėdos savivaldybė su bendrove “Specialus autotransportas“ yra sudariusi paslaugų pirkimo sutarį, kurios pagrindu įmonė teikia gatvių valymo, barstymo, budėjimo ir panašias paslaugas. Ši sutartis buvo pasirašyta vadovaujantis iki 2008 m. rugsėjo 14 d. galiojusiomis Viešųjų pirkimų įstatymo redakcijos nuostatomis.

Vyriausybės atstovo tarnyboje buvo gauta informacija apie tai, kad 2009 m. pradžioje Savivaldybės administracijos direktorius su „Specialiuoju autotransportu“ pasirašė nurodytos sutarties pakeitimą (papildomą susitarimą), kuriuo padidino bendrovės teikiamų paslaugų įkainius.

Vyriausybės atstovei Klaipėdos apskrityje Kristinai Vintilaitei paprašius pateikti sutarties ir papildomų susitarimų kopijas, savivaldybė atsisakė tai padaryti, prašydama nurodytui dėl kokios koknkrečiai Savivaldybės veiklos ir kokius įstatymus ar Vyriausybės sprendimus įgyvendinant nurodyti dokumentai reikalingi.

Tuomet K.Vintilaitė kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad ši išsiaiškintų, ar Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui pasirašant papildomą susitarimą dėl paslaugų įkainių pasdidinimo nebuvo pažeistos Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatos. Anot K.Vintilaitės, pagal įstatymą pirkimo sutarties sąlygos sutarties galiojimo laikotarpiu negali būti keičiamos, išskyrus tuos atvejus jei yra gautas Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimas.

K.Vintilaitė uostamiesčio merui Rimantui Taraškevičiui yra pateikusi reikalavimą kontroliuoti Savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių