Akcijos „Darom 2012“ metu šiukšles kuopė ir iš Danės dugno

Klaipėdiečiai šeštadienį pasklido po miestą tvarkyti savo aplinkos. Akcijos „Darom 2012“ metu šiukšlės buvo renkamos ne tik sausumoje. Narai jas traukė iš Danės upės.

Preliminariais duomenimis šiemet akcijoje „Darom 2012“ dalyvavo apie 7 tūkst. klaipėdiečių kartu su mokiniais. Pastarieji tvarkyti teritorijas pradėjo nuo antradienio.

Akcijos „Darom 2012“ Klaipėdos regiono vadovė Vilma Grigišaitė-Tamolienė neslėpė, kad tikėtasi, jog prisijungs daugiau žmonių. Planuota jų sulaukti iki 10 tūkst.

Tradiciškai daugiausia klaipėdiečių rinkosi tvarkyti paplūdimių. Čia pritrūko maišų atliekų rūšiavimui. Atliekų rūšiavimas buvo šios akcijos naujovė.

„Smagu, kad jis pasiteisino. Nereikės visų atliekų išvežti į sąvartyną, o atiduosime perdirbimui. Todėl ir negalime pasakyti, kiek buvo surinkta šiukšlių. Nesitikėjome, kad paplūdimiuose bus rasta tiek daug stiklinės ir plastikinės taros. Todėl ir pritrūko maišų“, – tvirtino V.Grigišaitė-Tamolienė.

Į akciją aktyviai įsijungė kai kurios uostamiesčio įmonės. Viena uostamiesčio baldų įmonė, kuri tvarkė Girulių paplūdimį, suorganizavo apie 200 žmonių. Daugiau nei 100 jų buvo įmonės darbuotojai ir artimieji. Į akciją jie ėjo linksmai nusiteikę, nešini balionais. Buvo pasirūpinta ir muzika. Baigę darbą, jie surengė iškylą ir kepė dešreles.

Neatsiliko ir kita uostamiesčio įmonė. Jie subūrė apie 100 žmonių. Įmonės darbuotojai sutvarkė ne tik savo teritoriją, bet kitą – prie Naujosios perkėlos, kur atėjo tik du žmonės.

„Tokia įmonių iniciatyva labai džiugina“, – pabrėžė V.Grigišaitė-Tamolienė.

Linksmai buvo tvarkomasi ir Jūros parke. Čia skambėjo muzika, akcijos dalyviai buvo vaišinami arbata. Draugystės parke buvo ne tik renkamos šiukšlės, bet ir sodinami medeliai.

Pasak V.Grigišaitės-Tamolienės, pirminiais duomenimis visiškai buvo sutvarkyta daugiau nei pusė visų numatytų vietų. Pastarųjų buvo 39.

„Buvo didelių teritorijų, kur atėjo apie 20 žmonių. Jie buvo nepajėgūs visko sutvarkyti“, – teigė vadovė.

Šiukšlės buvo surenkamos ir pakelėse, važiuojant nuo Tilžės turgaus Jakų žiedo link. Tikimasi, kad vairuotojai geriau pagalvos, ar šiukšlinti pakelėse.

Lietuvos kariuomenės Kovinių narų tarnyba šiukšles rinko iš Danės upės.

Įdomesnių radinių akcijos dalyviai neaptiko. Buvo rasta tik piniginė.

Aktyviai šiukšlės buvo renkamos mažuose miesteliuose Klaipėdos, Kretingos, Šilutės rajonuose. Organizatoriai nesitikėjo čia sulaukti tiek dalyvių.

„Visiems nuoširdžiai noriu padėkoti už dalyvavimą akcijoje. Miestas tikrai tapo švaresnis“, – dėkojo akcijos „Darom 2012“ Klaipėdos regiono vadovė.


Šiame straipsnyje: darom 2012šiukšlėsDarom

NAUJAUSI KOMENTARAI

Julius

Julius portretas
Džiugu, kad žmonės susiorganizuoja tokias pramogas ir tiek talkos.Bet kitais metais siūlyčiau daugiau žmonių rinktis į problemines vietas, tokiose kaip Jūrininkų prospekte.Nes šiemet mažiau nei 10 žmonių tvarkėsi tris valandas ir sutvarkė mažą plotą palyginus su tuo, kuris yra.

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
viena įmonė tą tvarkė, kita aną tvarkė, jau taip bijoma įmonės pavadinimą parašyt, kad tik nebūtų reklama, labai kvailai atrodo, gal atvirkščiai kaip tik pagirkit tą ar aną firmą kuri prisidėjo prie akcijos.

RK.

RK. portretas
Tvarkė ne įmonė, tvarkė žmonės. Tai, kad įmonė padėjo organizuoti ar pinigėlį skyrė - geras dalykas, tačiau pagarba žmonėms.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių