A.Klumbys nori švelnesnės bausmės

Šiandien Klaipėdos apygardos teisme pradėtas nagrinėti dėl šešių žmonių žūties nuteisto klaipėdiečio Artūro Klumbio skundas dėl per griežtos bausmės.

Vasario 20 d. Klaipėdos rajono teismas 27 metų A.Klumbiui skyrė 8 metus atviroje kolonijoje. Nuteistasis žuvusiųjų artimiesiems privalės sumokėti 440 tūkst. litų, nors žmonės prašė7,5 mln. litų moralinei žalai atlyginti. Šiandien teisme nagrinėtas ir pastarųjų skundas, kuriuo prašoma sugriežtinti kaltininkui bausmę ir priteisti norimus milijonus.

Tragiška avarija įvyko 2007 m. liepos 18 d. automagistralėje Vilnius - Klaipėda, Saulažolių kaimo ribose. Neblaivus A.Klumbys automobiliu „Opel Calibra" pasivijo ta pačia kryptimi važiavusį „Renault Espace" ir trenkėsi į jo galą. Po smūgio „Renault", kuriame buvo šeši žmonės, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Tuomet į „Renault" rėžėsi vilkikas „Volvo".

Po šio smūgio „Renault" vertėsi ir užsiliepsnojo. Jame sudegė vyras, dvi moterys bei du vaikai. Iš jų viena mažametė žuvo iškritusi pro mašinos langą.

Avarijos kaltininkas A.Klumbys tvirtino tądien išgėręs du butelius alaus. Vairuodamas automobilį jis buvo itin neatsargus - nesulėtino greičio važiuodamas keliu, kuriame dėl remonto jis buvo apribotas. Vaikinas bandė lenkti lėtai važiuojančias mašinas iš dešinės. Atsidūręs prieš pat betono atitvarą, jis nesustojo ir bandė įsisprausti tarp mašinų. Taip jis atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį ir pastūmė jį po priešais atvažiuojančio vilkiko ratais.

Teismas savo sprendimą turėtų skelbti maždaug po mėnesio.


Šiame straipsnyje: artūras klumbys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių