Aktyviausiai jaunuomenei – apdovanojimai

Lapkričio pradžioje vyko tradiciniai Klaipėdos jaunimo apdovanojimai. Miesto jaunimo reikalų taryba įvertino 10 uostamiesčio jaunuomenės lyderių. Įteiktos ir dvi papildomos nominacijos  – "Metų drąsiausias" ir specialus apdovanojimas "Už šimtmečio projektą", kurį įsteigė meras Vytautas Grubliauskas.

Rinko ir visuomenė

Šiemet pirmą kartą už nominantus galėjo balsuoti ir visuomenė, tačiau lemiamus balsus turėjo Klaipėdos savivaldybės Jaunimo reikalų taryba.

"Visos nominacijos yra skirtingos, visi nugalėtojai įnešė vis kitokį indėlį į miesto gyvenimą. Pavyzdžiui, metų savanorio titulą pelnė žmogus, kuris visuomet visur dalyvauja. Nesame girdėję, kad jis kam nors negalėjo padėti. Jis dirbantis žmogus, bet randa laiko savanorystei. Tai gražus pavyzdys kitiems, įrodantis, kad viską įmanoma suspėti", – kalbėjo Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Agnė Zabrynaitė.

Metų savanoriu tapo Arnoldas Pečiulis, geriausia metų jaunimo organizacija paskelbta Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija "Apskritasis stalas", metų projektas – "Klaipėda – kandidatė tapti Europos jaunimo sostine 2021 m.", o nominacijoje "Metų ambasadorius" laurus nuskynė Aistė Andruškevičiūtė.

Ryškiausia jaunimo organizacija pripažinta Klaipėdos valstybinės kolegijos Studentų atstovybė, "Metų prisikėlimo" kategorijoje laimėjo Lietuvos verslo kolegijos Studentų atstovybė, metų jaunimo partneriu tapo elektroninių ir buitinių prekių parduotuvė "Technorama".

Jaunimo pilietiškiausia organizacija pripažintas Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Klaipėdos skyrius.

Lyderiai išlaiko pozicijas

Nominacijoje "Metų jaunimo lyderis" laurus pelnė Laurynas Gaidelis, o metų pozityvu tapo Edgaras Jefimovas.

Dar būta papildomų nominacijų. "Metų drąsiausiojo" kategorijoje nugalėjo Klaipėdos universiteto studentų sąjunga, o specialus apdovanojimas "Už šimtmečio projektą", kurį įsteigė meras V.Grubliauskas, atiteko Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijai "Apskritasis stalas" už projektą "Ateik po šimtmečio skėčiu", (asociacijos aktyvistų iniciatyva K.Donelaičio skvere buvo iškabinti Lietuvos vėliavos spalvų skėčiai).

Kai kurie laureatai apdovanoti jau ne pirmą kartą, dvejus metus iš eilės metų lyderiu tapo L.Gaidelis, taip pat ne pirmą kartą pasižymi ir asociacija "Apskritasis stalas".

Jaunimas tampa aktyvesnis

Būtent šie jauni žmonės ir juos vienijančios organizacijos įrodo, kad Lietuvoje gyventi galima išradingai, kūrybingai ir gerai.

"Kai turi, ką veikti čia, išvažiuoti iš Lietuvos ir nesinori. Jei žmogui blogai čia, jis nebus laimingas ir kitur. Kai jaunas žmogus sugeba susikurti veiklų gimtinėje, jį tai motyvuoja", – tvirtino A.Zabrynaitė.

"Jaunimas tampa aktyvesnis. Tam turbūt turi įtakos tai, kad Klaipėda kandidatuoja tapti Europos jaunimo sostine. Tai veikiausiai išjudina jaunimą, kuris susivienija bendram tikslui", – antrino ir Jaunimo reikalų koordinatorė A.Andruškevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių